Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TASSEN VOL PRESENTJES VOOR KINDEREN IN AZC OISTERWIJK

Maremak-verrassing op Wereldvluchtelingendag

Twaalf leerlingen van basisschool De Maremak in Boxtel reisden maandagmiddag naar het asielzoekerscentrum (azc) in Oisterwijk met tachtig tassen vol cadeautjes. De auto's van de drie leerkrachten die hen begeleidden, waren afgeladen met overtollig speelgoed en andere presentjes. De schoolkinderen van het azc werden ermee verrast op de Dag van de Vluchteling. ,,Wát een leuke spulletjes. Daar kunnen we straks fijn mee spelen", glunderde de 12-jarige Hakm uit Syrië.

Eigenlijk hadden de leerlingen van De Maremak al in december de tassen met cadeautjes willen vullen. Om in aanloop naar sinterklaas of kerst kinderen van minderbedeelden blij te maken met hun presentjes. ,,Navraag bij diverse hulpverlenende instanties leerde echter dat er in die periode al heel veel van dit soort initiatieven zijn. En dus besloten we het project wat op te schuiven in de tijd. We kwamen in contact met de azc in Oisterwijk en hoorden dat de kinderen daar opzien tegen de zomervakantie. Ze zijn bang zich te vervelen als er geen lessen zijn. Hopelijk helpen tasjes vol spelletjes en boekjes voor voldoende tijdverdrijf", zei leerkracht Els van de Wijdeven van De Maremak. Dat de kinderen in het azc er blij mee waren, bleek wel uit het daverende applaus voor de Boxtelse delegatie.

Pagina 2: 'Boxtelse schooljeugd deelt uit in azc'.

FOTO BOVEN: Boxtelse schoolkinderen reiken tassen vol cadeautjes uit aan leeftijdgenootjes in het Oisterwijkse azc. (Foto: Peter de Koning).