Afbeelding
Foto: Henk van Weert

ZES ROUTES OP WOENSDAG EN DONDERDAG

VVV start met zomeravondwandelingen

Binnenkort starten de wekelijkse zomeravondwandeling van de VVV in het centrum van Boxtel. Al jaren zijn die erg in trek, zowel bij toeristen als inwoners. Vorige week gingen wandelaars ook 's middags op pad en gisteren voerde de tweede en laatste matinee-wandeling naar kasteel Stapelen.

De eerste zomeravondwandeling vindt woensdag 29 juni plaats en staat in het teken van de Binnendommeltjes die negen eeuwen door het centrum stroomden. Donderdag 30 juni staat de Molenroute op het programma. Daarnaast zijn er nog vier routes: naar Sint-Petrusbasiliek, kasteel Stapelen, Stationskwartier en Breukelen.

Alle wandelingen starten om 19.00 uur bij het onlangs heropende VVV-kantoor aan de Markt. Alleen de Breukelentocht start bij de voormalige Heilig Hartkerk.

BINNENDOMMELTJES

De Binnendommeltjes lagen eerst alleen rond de motteburcht waar nu de Sint-Petrusbasiliek staat en twee eeuwen later is ook de nieuwe kern met water omsloten, dit met de aanzet van een eerste stadsstructuur. Het is interessant te zien hoe de heren van Boxtel hun waterhuishouding regelden waarbij de Dommel optimaal werd ingezet. Wandelaars ervaren 'Boxtel binnen de bruggen', de naam die de kern van Boxtel heel lang heeft gedragen.

De Molenroute laat wandelaars kennismaken met de vroegere economische bedrijvigheid die zich rond de Dommel afspeelde. Met deze rivier staat Boxtel al heel vroeg in verbinding met belangrijke steden. Deelnemers worden verrast door sporen uit het verleden en ontdekken plekjes die zij niet eerder zagen.

Route Sint-Petrusbasiliek: 6 juli, 21 juli en 17 augustus. Route kasteel Stapelen: 13 juli, 28 juli en 11 augustus. Molenroute: 30 juni en 27 juli. Binnendommeltjestocht: 29 juni, 20 juli en 4 augustus. Route Stationskwartier: 7 juli, 3 augustus en 18 augustus. Breukelentocht (start bij Heilig Hartkerk): 14 juli, 10 augustus en 25 augustus. Buiten deze periode verzorgen de VVV-gidsen het hele jaar door op afspraak dorpsrondleidingen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij VVV Boxtel via e-mail: rondleidingen@vvvboxtel.nl of bellen naar telefoonnummer (0411) 68 54 43 of 06-22 56 20 01. Ook kunnen mensen spontaan deelnemen door vóór 19.00 uur aanwezig te zijn op de vertreklocatie. Deelname kost twee euro per persoon.

FOTO LINKS: Beeld van een zomeravondwandeling die enkele jaren geleden werd gehouden in het centrum van Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).

Boxtel

Wild Rugby Ducks

Onder de naam Wild Rugby kan de jeugd van de basisschool vanaf 6 jaar op dinsdag 28 juni deelnemen aan introductietrainingen. Die worden van 18.30 tot 20.00 uur gehouden op het grasveld aan de Hobbendonkseweg. Het Wild Rugby wordt georganiseerd door rugbyvereniging Ducks in samenwerking met Buurtsport Boxtel. Deelname aan de clinic is gratis.