Afbeelding
Foto: Daisy Renders

ELLY VAN DE LANGENBERG ERELID 'SINT-PETRUS & SINT-CECILIA'

Volle Walnoot wuift zangvereniging uit

,,Misschien hebben we wel té goed gezongen", grinnikt Henk van Griensven. Als voorzitter van de gemengde zangvereniging Sint-Petrus & Sint-Cecilia kreeg hij zondagmiddag in gemeenschapshuis De Walnoot vooral te horen dat het jammer is dat het Boxtelse koor zich na tachtig jaar opheft. ,,Maar we hebben op een prachtige manier afscheid kunnen nemen."

Van Griensven toonde zich blij verrast dat zoveel mensen naar het jubileum- annex afscheidsconcert waren gekomen. Gelet op het zonnige weer én het wieler-

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 27 JUNI

14.30 koersbal in De Orion.

DINSDAG 28 JUNI

10.30 rondleiding in de Sint-Jan in 's-Hertogenbosch; verzamelen op de Parade.

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Orion.

WOENSDAG 29 JUNI

13.00 bezoek EDAH-museum in Helmond; vertrek vanaf De Rots, Nieuwe Nieuwstraat.

DONDERDAG 30 JUNI

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

14.00 naverkoop kaartjes dagtocht Rotterdam in De Walnoot.

De Walnoot

VRIJDAG 24 JUNI

Seniorenorkest        10.00

KBO Kaarten        13.00

Vrij biljarten        13.00

MAANDAG 27 JUNI

Koning Willem I College        08.30

Biljart De Walnoot        13.00

Wijkteam KBO        13.00

Yoga VCB        13.00

EHBO        19.30

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 28 JUNI

Koning Willem I College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Koffie-inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

Vergadering Bazaar        19.30

Bridgeclub Revanche        19.30

Fotoclub Boxtel Ontspant        19.30

WOENSDAG 29 JUNI

Biljart Ursulanen        09.00

Gym        09.00

Yoga        10.30

Koning Willem I College        13.00

Kienen IVV        13.30

DONDERDAG 30 JUNI

Koning Willem I College        08.30

Biljart Ursulanen        09.00

Pilates        09.30

Biljarten        13.00

Kienen Daphnia        20.00

?spektakel in het centrum waren de verwachtingen ten aanzien van de publieke belangstelling niet al te hoog gespannen, erkent de koorvoorzitter: ,,Maar we mochten zo'n 130 luisteraars ontvangen en daarmee waren we erg in onze nopjes."

Door vergrijzing en een tekort aan mannelijke zangers besloot het koor eerder dit jaar tot opheffing. De viering van het tachtigjarig bestaan viel zondag samen met de opheffing.

GOUDEN G-SLEUTEL

Tijdens het optreden werden zes jubilerende koorleden in het zonnetje gezet. Elly van de Langenberg kreeg de gouden G-sleutel opgespeld en werd benoemd tot erelid. Els Tromp en Rina Langenhoff ontvingen een oorkonde omdat ze veertig jaar meezongen en bij Ted van de Schoot en Rietje van de Ven werd een zilveren G-sleutel opgespeld omdat zij een kwarteeuw aan Sint-Petrus & Sint-Cecilia verbonden waren. Alle jubilarissen kregen bloemen en een boeket was ook weggelegd voor Tiny Nouwens die haar koperen koorjubileum vierde.

DANKWOORDJE

In een speciaal samengesteld programmaboekje waren de hoogtepunten uit de historie van de zangvereniging samengebracht. Tijdens de uitvoering nam voorzitter Van Griensven ook het woord om zijn dank uit te spreken aan het adres van alle leden, maar ook voor instanties en sponsors die het door de jaren heen mogelijk maakten om de zangvereniging op de been te houden. Ook noemde hij onder meer gemeente en parochie die het koor altijd steunden.

MUSICAL EN OPERA

Onder leiding van Dirk Struycken klonk een programma met muziek uit musicals en opera's en liederen van uiteenlopende componisten. Wouter Smits begeleidde het koor op piano. Zowel de dirigent als de pianist werden na afloop bedankt voor hun bewezen diensten én in hen dankte Van Griensven ook hun voorgangers.

Maandag 18 juli komen de koorleden nog eenmaal bijeen voor een vergadering. ,,Dan nemen we écht afscheid van elkaar, maar zullen er beslist ook afspraken gemaakt worden om elkaar zo nu en dan te blijven treffen. We proberen de onderlinge contacten te bewaren, ook al wordt er niet meer gezongen", aldus voorzitter Van Griensven.

FOTO ONDER: Door vergrijzing en een tekort aan mannenstemmen heft zangvereniging Sint-Petrus & Sint-Cecilia zich op. Tijdens het afscheidsconcert werd het 80-jarig bestaan van het koor herdacht en werden zes jubilarissen in de bloemen gezet: van links naar rechts Rina Langenhoff, Rietje van de Ven, Els Tromp, Elly van de Langenberg, Ted van de Schoot en Tiny Nouwens. Geheel rechts op de voorste rij voorzitter Henk van Griensven. (Foto: Daisy Renders).