Afbeelding
Foto: Daisy Renders

gimmese smart viert jubileum met korenmiddag

Gezelligheid troef bij jubileumviering

WENDY VAN LIJSSEL

Vele zangers, zangeressen en overige belangstellenden verzamelden zich zondag voor het jubileumconcert van smartlappenkoor Gimmese Smart die hierin bijgestaan werden door het Dükerskoor uit Boxtel en Zin in Zang uit Dongen.

Tien jaar geleden richtten Riet van den Berg en Toos de Punder smartlappenkoor Gimmese Smart op. Een groot, levendig gezelschap dat van meet af aan onder leiding van dirigent Sjaak de Punde, levensliederen zingt en wordt begeleid door een accordeonist en slagwerker. Tot verdriet van de groep zijn genoemde dames en nog enkele koorleden in de loop van het bestaan, overleden. Zij werden echter niet vergeten tijdens de jubileumviering. In herinnering aan hen stond er een fleurig bosje bloemen prominent vooraan het podium geplaatst.

De aftrap van het evenement kwam, na een openingswoord van burgemeester Jan Pommer, op het conto van Gimmese Smart. De 54-koppige groep had er zin in en zongen vol enthousiasme tranentrekkende nummers. Zij gaven aansluitend het roer over aan Het Dükerskoor. De vriendschap tussen alle koren werd onderstreept door het feit dat slagwerker Chris Smetsers van Gimmese Smart het Boxtelse koor muzikaal begeleidde, samen met maar liefst drie Dükers-accordeonisten. Zoals ook zijn collega's, moedigde dirigent Arie van Koorengevel het publiek aan om mee te zingen, klappen en in te haken en mee te deinen. Met name 'de gouwe ouwe nummers' deden het goed, zoals 'Hoor je het ruisen der golven' en 'Als de klok van Arnemuiden'.

Zin in Zang zong met muziekbanden waarbij een scherm met tekst zorgde dat iedereen luidkeels in kon voegen. De temperaturen in de zaal schoten al vroeg in de middag naar grote hoogte wat menigeen noopte om de keel- en stembanden te smeren met drankjes. Het einde van de middag werd besloten met een optreden van alle koren die met elkaar en publiek de middag vrolijk besloten. Samengevat genoten enkele honderden zangers, zangeressen en belangstellende van een gezellige middag die samengevat kan worden als 'gezelligheid troef.'

FOTO ONDER: Gimmese Smart trapte zondag de zelfgeorganiseerde korenmiddag af in zaal De Schuif. (Foto: Daisy Renders).