Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

MEET & GREET MET WIELRENNER KOEN DE KORT

Tourspel op weg naar de vijfde editie

Tegelijk met de start van de Tour de France op zaterdag 2 juli op de Mont Saint-Michel in Normandië, start in Liempde het befaamde Tourspel. Wie wil meedoen aan deze activiteit van stichting Woudbloem, moet eerder in actie komen: op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli vindt de inschrijving plaats in café De Durpsherberg.

Het Tourspel Liempde beleeft dit jaar de vijfde editie en mag zich elk jaar verheugen op een groot aantal enthousiaste deelnemers. Ze kunnen punten scoren door met een zelf samengestelde wielerploeg (virtueel) deel te nemen aan de Tour de France. Ook dit jaar maken de winnaars kans op geldprijzen.

Tegelijk wordt met het inschrijfgeld een bijdrage geleverd aan twee lokale doelen. De organisatie, die geleid wordt door voorzitter Willy van Zuijlen, heeft voor deze editie voor twee lokale goede doelen gekozen: de Generatietuin Liempde en Jong Actief Sportief (JAS) Liempde.

De inschrijfavonden voor het Tourspel Liempde zijn op 30 juni tussen 19.00 en middernacht en 1 juli tussen 14.00 en middernacht in De Durpsherberg. Alle huishoudens in Liempde ontvangen een folder met inschrijfformulier in de bus. De formulieren zijn ook te vinden op de website van het Tourspel Liempde: www.tourspelliempde.nl. Ook dit jaar is het namelijk mogelijk om online in te schrijven.

Men kan het formulier digitaal invullen en een printje inleveren bij De Durpsherberg. ,,Voordeel van digitale inschrijving is dat je alleen renners kunt kiezen die ook daadwerkelijk meedoen aan de Tour, met het juiste rugnummer en de juiste ploeg", legt voorzitter Van Zuijlen uit. ,,Voor de organisatie betekent dit dat er minder hoeft te worden ingevoerd en geen fouten worden gemaakt." Omdat de definitieve startlijst pas vlak voor de start van de Tour de France bekendgemaakt wordt, start de voorinschrijving pas op 29 juni.

AMBASSADEUR

Ook dit jaar is Koen de Kort de ambassadeur van het Tourspel Liempde. De wielrenner van Giant-Alpecin, die zich naar alle waarschijnlijkheid weer mag opmaken voor een start in La Grande Boucle, is een onmisbare schakel in de sprinttrein van de ploeg die met John Degenkolb een sterke sprinttroef in handen heeft.

Deelnemers aan het Tourspel kunnen ervoor kiezen om ook mee te doen aan het Extra Tourspel. Hierbij moet geraden worden op welke plek Koen de Kort eindigt in het eindklassement. Zondag 26 juni komt de wielrenner naar Liempde om zijn eigen formulier in te vullen. Dit zal op ludieke manier plaatsvinden bij De Durpsherberg, aanvang 19.00 uur.

De prijsuitreiking van het Tourspel is op zondag 24 juli om 20.00 uur in café De Durpsherberg. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtel

Mijn... Muziekmoment

Mantelzorgers in Boxtel wordt donderdag 30 juni een gratis avondje uit aangeboden in theaterzaal Podium Boxtel. Onder de titel 'Mijn... muziekmoment' verzorgen Tiroler duo Klammsteiger, popkoor JukeBox én seniorenorkest Buchestelle een avondvullend programma dat om 19.30 uur start. Gratis kaarten zijn tot 27 juni te bestellen via telefoonnummer (0411) 65 58 99 of e-mail: anneliesbolkestein@contourdetwern.nl.

Concert Den Oorsprong

Accordeonvereniging Blij Leven uit 's-Hertogenbosch treedt zondag 3 juli vanaf 15.00 uur op in Boxtel. Het gezelschap verzorgt samen met de Liempdse muziekkapel Noottoestand en andere ensembles en vocalisten een zomerconcert op minicamping Den Oorsprong aan de Eindhovenseweg 47. De toegang is gratis.

Explosion Rockets

The Explosion Rockets speelt zaterdag 2 juli vanaf 21.00 uur in partycentre Denziz aan de Stationsstraat 71 te Boxtel. De zaal is vanaf 20.00 uur open. Kaarten kosten acht euro en kunnen besteld worden telefoonnummer 06-45 92 85 86 of via e-mail: explosionrockets@hotmail.com.