De zaterdagavond staat tijdens de Beach Break Boxtel helemaal in het teken van muziek.
De zaterdagavond staat tijdens de Beach Break Boxtel helemaal in het teken van muziek. Foto: Marielle Wijffelaars

73 teams strijden om de prijzen tijdens beach break boxtel

Lekker sporten en dansen op de Markt

MARIËLLE WIJFFELAARS

Met 73 teams is het deelnemersaantal van de Beach Break Boxtel dit jaar groter dan ooit. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni strijden de ploegen op de Markt om de prijzen tijdens het beachvolleybaltoernooi. De sportieve activiteiten worden op zaterdagavond onderbroken voor een muziekprogramma waarbij onder meer de bekende groep The Partysquad het podium zal betreden.

Het beachvolleybaltoernooi kent dit jaar veel veranderingen. Niet alleen zijn er meer deelnemers, het is ook voor het eerst dat er een poule met uitsluitend vrouwenteams meedoet. Voorts nam de organisatie afscheid van hoofdsponsor Rabobank en werd een nieuwe sponsor gevonden in het Boxtelse bedrijf Dijkhuizen Elektrotechniek. De Markt in Boxtel wordt morgen gereed gemaakt voor het beachvolleybaltoernooi; het hele plein komt vol te liggen met zand. Als op zaterdagochtend de speelvelden zijn ingedeeld, kunnen de teams gaan strijden om de titel.

Hoewel plezier centraal staat tijdens Beach Break Boxtel, leert de ervaring dat er ook gezonde competitie heerst. Sommige ploegen doen elk jaar mee en proberen zich elke keer te verbeteren. ,,Plezier staat centraal maar winnen is natuurlijk ook leuk", zegt Jip van Krieken namens de organisatie. Van Krieken probeert het evenement elk jaar weer wat groter te maken. Deze keer is dat zeker gelukt, want nooit eerder deden er zoveel teams mee. Volgend jaar nog meer deelnemers? Van Krieken: ,,Ik hoop het wel. Dankzij een nieuwe indeling van de poules kunnen we meer ploegen mee laten doen. De komende jaren willen we dat verder gaan doorontwikkelen. Maar laten we ons eerst richten op het komende toernooi, daarna gaan we verder plannen maken."

Net als voorgaande jaren staat de Beach Break Boxtel op zaterdagavond helemaal in het teken van muziek. Lokale acts als Cashmere Jaxx en Sophie Francis betreden het podium, ook zijn er optredens van deejays Easttown en Reno Hills. Dé publiekstrekker is deze keer The Partysquad. ,,We willen elk jaar een bekende naam op het podium", licht Van Krieken toe. ,,De combinatie tussen lokale acts én een nationale bekendheid hoort inmiddels bij de Beach Break."

FOTO ONDER: Muziek is een belangrijk onderdeel van de Beach Break Boxtel. Vorig jaar gaf deejay Sophie's Choice een optreden. (Foto: Peter de Koning).