Afbeelding
Foto: Peter de Koning

5 TEGEN 5-TOERNOOI BELEEFT ZESDE EDITIE

Voetbalteams overspoelen kunstgras ODC

Voetbalclub ODC heeft zaterdag de zesde editie van het 5 tegen 5-toernooi gehouden. Op de kunstgrasvelden van sportpark Wagenaars kwam het maximale aantal teams in actie. Dat waren vijftig mannenteams en twintig vrouwenploegen. Die speelden eerst poulewedstrijden en werkten via de knock-outfase richting de finales.

Bij de mannen ging de eerste prijs naar het team Maas, gevolgd door Overwinning Door Consumptie en Café Volop. De verliezersronde werd winnend afgesloten door De Vijf Zonder Wijf. Bij de vrouwen ging de zege naar De Zwijntjes, gevolgd door N.E. Snee en De Zwaantjes. De sportiviteitsprijzen waren voor de mannen van 'Ja, dat is een lange broek, nee hij is geen keeper' en de vrouwen van 'Ons Talent Is Nog Niet Bekend'.

De organisatie van het 5 tegen 5-toernooi was in handen van Ruud van Eeuwijk, Bjorn van de Langenberg en Adri Schoenmakers, die hulp kregen van een groot aantal vrijwilligers dat meehielp met de inrichting van het terrein en de verzorging van de feestavond waar ruim zeshonderd voetballers present waren. De feestavond werd opgezet door ODC'er en entertainer Jordy van den Boer.

Volgens organisator Van de Langenberg kijkt ODC terug op een geslaagd toernooi dat zonder wanklank is verlopen. In tegenstelling met voorgaande edities was besloten om pas na de middag bier te schenken. Dat kwam de sportieve prestaties volgens Van de Langenberg aanmerkelijk ten goede. De kracht van het toernooi is de laagdrempeligheid, meent de organisator. ,,Niet alleen echte voetballers doen mee, maar ook leden van andere sportclubs in Boxtel, net als vrienden- en familieteams. Dat maakt het toernooi tot een gezellig evenement aan het einde van een druk voetbalseizoen."

FOTO BOVEN: Beeld van een van de wedstrijden tussen de vrouwenploegen van De LSV-Vrouwkes en de formatie 'Goede Wijn Is Nog Geen Bier'. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding