DORPSTAFEL ZOEKT SNEL VRIJWILLIGERS

Donkere wolken boven repaircafé in Gemonde

Dorpstafel Gemonde houdt woensdag 29 juni het derde en mogelijk alweer laatste repaircafé in het kerkdorp. Om het repaircafé te kunnen blijven organiseren, zijn dringend vrijwilligers nodig, anders valt het doek voor dit initiatief.

Tijdens het repaircafé verrichten handige vrijwilligers kleine reparaties aan onder andere elektrische apparaten en speelgoed. Na het succes van eerdere edities op 30 maart en 18 mei, worden op 29 juni nog één keer vrijwilligers uit Sint-Michielsgestel ingezet om de Dorpstafel te ondersteunen.

Dorpshuis De Kei aan de Sint-Lambertusweg is de plek waar publiek van 10.00 tot 12.00 uur welkom is voor kleine reparaties. De vrijwilligers van het repaircafé zorgen voor het benodigde gereedschap en alleen gebruikte materialen moeten worden vergoed. Wie weet welk onderdeel kapot is en vervangen moet worden, kan zelf een nieuw onderdeel meebrengen. Het repaircafé is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Handige inwoners van Gemonde worden opgeroepen zich snel te melden om het repaircafé draaiende te houden. ,,Want anders is de kans groot dat het op 29 juni voor de laatste keer in ons dorp kan worden georganiseerd", zeggen de organisatoren. Wie handig is met naald en draad of het leuk vindt om elektrische apparaten of speelgoed na te kijken, kan zich aanmelden.Dit kan bij de Dorpstafel op woensdag van 10.00 tot 12.00 in De Kei of via e-mail: info@dorpstafelgemonde.nl.

Bij voldoende vrijwilligers wordt de volgende editie van het repaircafé gehouden op woensdag 7 september. De Dorpstafel in De Kei is dicht in de zomervakantie, maar wel digitaal bereikbaar via de website www.dorpstafelgemonde.nl.


Markgraaf E-Bikes opent winkel

Met Markgraaf E-Bikes aan de Nieuwstraat 80b heeft de gemeente Sint-Michielsgestel er sinds kort een fietsenzaak bij. Het is een winkel die zich richt op de verkoop van kwalitatief hoogstaande E-Bikes, stadsfietsen, ombouwkits en fietsreparaties.

Wielrenner en zanger worden. Dat schreef de destijds circa zevenjarige Björn Markgraaf in zijn 'communieboekje' op de vraag wat hij wilde worden als hij later groot zou zijn.

Profetische woorden van een klein menneke die het alle twee deed, doet en recent ook nog samen met zijn vrouw Anja, Markgraaf E-Bikes opende. ,,Ik blijf zingen, maar was ook al een tijdje zoekende naar iets anders waar ik verstand van heb en wat mijn interesse heeft. E-Bikes hebben de toekomst en dat is de reden dat ik na een scholing fietstechnicus, samen met mijn vrouw Anja, deze zaak geopend heb", verklaart hij desgevraagd.

Markgraaf E-Bikes voert de merken Trek, Sinus, Winora, Haibike en BSP. Het zijn allemaal kwalitatief hoogwaardige fietsen in overigens diverse prijsklassen. ,,Ik verkoop alleen topmerken zoals Trek waar de groten der aarde mee fietsen. Ik wil graag dat mensen bij me terug komen en dan niet omdat het niet goed is, maar juist het tegenovergestelde", meldt Markgraaf.

Naast E-Bikes en een accuservice, is er de verkoop van stadsfietsen, het ombouwen van een 'gewone' fiets tot elektrische fiets en grote en kleine fietsreparaties.

Meer weten? Kijk op www.markgraafbikes.nl.