Afbeelding
Foto: Henk van Weert

CDA: KOSTEN MUZIEKLESSEN TE HOOG

Politieke vragen over komst muziekconsulent

De aanstelling van Michel Bergman als muziekconsulent in de gemeente Boxtel heeft deze week de nodige vragen opgeroepen. De CDA-fractie in de gemeenteraad wil van het gemeentebestuur weten hoe het staat met de continuïteit van het kunst- en muziekonderwijs in Boxtel. ,,Leerlingen mogen niet de dupe worden van de veranderingen", oordeelt de CDA-fractie.

Met de aanstelling van Bergman verdwijnt de stichting Podium4All, zo maakte de gemeente vorige week bekend. Bergman gaat als muziekconsulent binnen CultuurBox aan de slag als 'verbinder'. Eerder dit jaar bleek er behoefte aan een onafhankelijke tussenpersoon die de belangen van alle partijen op het gebied van kunst- en muziekeducatie kon behartigen. Om die reden is een muziekconsulent aangesteld, die werkzaam is onder de paraplu van Brede Scholen Boxtel.

Het CDA vraagt opheldering over deze 'constructie' en informeert naar de precieze taken en bevoegdheden van de consulent Muziekeducatie. De fractie wil weten of Bergman niet alleen verbindingen zoekt met bijvoorbeeld Modern Classic Music School en MuzeBox, maar ook aanklopt bij particuliere aanbieders van muziekonderwijs. Het CDA wil verder weten of tussentijds geëvalueerd wordt en op welke wijze subsidie wordt verstrekt voor de aanstelling van Bergman.

,,Het is belangrijk dat iedereen toegang heeft tot kunst- en cultuureducatie", stelt het CDA in de brief aan het college van B. en W. Nu zijn de kosten van muzieklessen hoog, zo stelt de fractie. De christen-democraten zijn benieuwd op welke wijze de gemeente denkt muziek- en kunstlessen voor iedereen toegankelijk te maken en wil weten hoeveel subsidie Boxtel daarvoor beschikbaar wil stellen. Omdat Bergman nadrukkelijk is aangesteld als muziekconsulent, is het CDA ook benieuwd hoe het onderwijs van andere kunstvormen in de gemeente wordt georganiseerd.


VERBOUWING TIJVERT VAN START

13 statushouders krijgen woonplek in Selissenwal

In het voormalige opleidingsinstituut aan De Tijvert 2a in Boxtel krijgen dertien personen met een verblijfsstatus na de zomer een thuis. Woonstichting Sint-Joseph is vorige week gestart met de verbouwing van de tweede verdieping van het pand. Er komen uiteindelijk dertien onzelfstandige woonunits.

Omwonenden van deze locatie zijn eerder dit jaar geïnformeerd over hun nieuwe buren door middel van huis aan huis gesprekken en brieven. Deze week ontvingen zij een brief met de laatste ontwikkelingen.

Op dit moment heeft de locatie nog negen kamers, enkele leslokalen en kantoren. Na de verbouwing zijn er dertien kamers met sanitair, een gezamenlijke woonkamer en keuken. Aannemersbedrijf Bouwservice Liempde draagt zorg voor de bouwwerkzaamheden. Eind september wordt alles opgeleverd. Daarna gaat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kandidaten aanleveren en zal Sint-Joseph de woonunits toewijzen.

Bouwservice Liempde is deze week gestart met de verbouwing van de bovenverdieping van het schoolgebouw aan de Tijvert. (Foto: Henk van Weert).