Lex Schregardus (links) en Eric van der Heijden hebben vorige week in De Geelders enkele eikenhouten bruggetjes aangelegd om de Kartuizer Grenswalroute begaanbaar te maken. (Foto: Ruud van Nooijen).
Lex Schregardus (links) en Eric van der Heijden hebben vorige week in De Geelders enkele eikenhouten bruggetjes aangelegd om de Kartuizer Grenswalroute begaanbaar te maken. (Foto: Ruud van Nooijen). Foto: Ruud van Nooijen

SPPILL EN ECO GROENVOORZIENING LEGGEN BRUGGETJES AAN

Kartuizer Grenswalroute in De Geelders

In natuurgebied De Geelders tussen Liempde en Boxtel is deze week de laatste hand gelegd aan een nieuwe wandelroute. Deze Kartuizer Grenswalroute voert wandelaars over de middeleeuwse grenswal die vroeger niet alleen het vee binnen het gebied moest houden, maar ook een juridische markering was.

De aanleg van de wandelroute is een initiatief van de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) en de stichting Brabantse Bronnen, zo vertelt projectvoorzitter Lex Schregardus. Met Eric van der Heijden van Eco Groenvoorziening nam hij de laatste werkzaamheden deze week voor zijn rekening. ,,We hebben een stuk of veertien paaltjes geplaatst waaraan bewegwijzering wordt bevestigd. Daarnaast hebben we twee eikenhouten bruggetjes gemaakt op plekken waar de grenswal is onderbroken", aldus Schregardus.

SCHUTSKOOI

De Kartuizer Grenswalroute heeft een lengte van ongeveer 3,5 kilometer en start bij de vorig jaar december geopende schutskooi in De Geelders. Wie vanaf het nabijgelegen café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat vertrekt, wandelt 5 kilometer. ,,We werken aan meerdere fiets- en wandelroutes die straks allemaal als folder verkrijgbaar zullen zijn in de SPPiLL-boerderij aan de Barrierweg in Liempde", vertelt Schregardus.