Het bijgebouw van woonzorgcentrum Molenweide (rechts op de foto) gaat vanaf de zomer 2017 onderdak bieden aan de Voedselbank. (Foto: Henk van Weert).
Het bijgebouw van woonzorgcentrum Molenweide (rechts op de foto) gaat vanaf de zomer 2017 onderdak bieden aan de Voedselbank. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

ZORGGROEP ELDE VERHUURT BIJGEBOUW ACHTERBERGHSTRAAT

Voedselbank verhuist naar Molenweide

De Voedselbank verhuist volgend jaar zomer van het Ronduutje naar een bijgebouw van woonzorgcentrum Molenweide aan de Achterberghstraat. Voorzitter Arjen Witteveen van de Voedselbank is in zijn nopjes: ,,We krijgen er meer ruimte, er zijn weinig bouwkundige aanpassingen nodig en het gebouw is veel energiezuiniger. En door de plaatsing van zonnepanelen hopen we op de nieuwe locatie de meest duurzame Voedselbank van Nederland te realiseren."

Zorggroep Elde hoopt eind oktober te kunnen starten met de verbouwing van Molenweide tot Wereldhuis, vertelde bestuursvoorzitter Jacqueline Joppe gisteren: ,,Het huidige bijgebouw waarin nu onze facilitaire dienst is gehuisvest, wordt straks geïntegreerd in het hoofdgebouw. Daardoor wordt het mogelijk op ons terrein de Voedselbank te huisvesten."

Dinsdag hebben het bestuur van Zorggroep Elde en de Voedselbank een huurovereenkomst voor zes jaar getekend. De gemeente Boxtel, die samen met de Voedselbank zocht naar een alternatieve huisvesting, werd getipt over de nieuwe locatie door Mario Knoops, vastgoedmanager van Elde. ,,Op de nieuwe locatie is de Voedselbank straks goedkoper uit", verwacht wethouder Eric van den Broek. Boxtel steunt de Voedselbank nu met een jaarlijkse subsidie van 6.500 euro. Daarnaast betaalt de gemeente de energielasten (circa 32.000 euro op jaarbasis) en stelt ze het gebouw van de vroegere Molenwijkschool aan het Ronduutje beschikbaar. (Foto: Henk van Weert).