Pieter van den Hout (links) en Jeroen van Haren poseren in de iCook-grilltruck die binnenkort ook in het Boxtelse straatbeeld zal opduiken. (Foto: Peter de Koning).
Pieter van den Hout (links) en Jeroen van Haren poseren in de iCook-grilltruck die binnenkort ook in het Boxtelse straatbeeld zal opduiken. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

PIETER VAN DEN HOUT EN JEROEN VAN HAREN LANCEREN MERK 'iCOOK'

'Boxtelse grilltruck gaat de markt veroveren'

MARC CLEUTJENS

Familieleden, vrienden en buren van Pieter van den Hout hadden enkele weken geleden in de buurtschap Kalksheuvel de primeur. En over enkele weken kan heel Boxtel kennismaken met de gegrilde kipproducten en frites die de Boxtelse ondernemer met compagnon Jeroen van Haren uit Beuningen introduceert binnen het concept iCook. Dat doen ze met een moderne grilltruck die elke donderdag in winkelcentrum Selissen gestationeerd wordt.

Van den Hout en Van Haren, die beiden aan de wieg stonden van de Provision Food Group die vlees en vleesproducten exporteert naar met name Azië en het Midden-Oosten, hebben met het merk iCook een nieuw bedrijf toegevoegd aan hun onderneming. Aanleiding is een contract dat het tweetal heeft afgesloten met de gerenommeerde patatfabrikant Farm Frites. ,,Onder de naam iCook gaan we frites van dit bekende bedrijf aan de man brengen in onze exportgebieden. Ik heb het merk al geïntroduceerd op een beurs in Dubai", vertelt Van den Hout.

De Boxtelaar wil iCook echter ook in Europa introduceren, om te beginnen in Nederland. ,,Via een zakelijke relatie kwamen we op het spoor van een prachtige foodtruck waarmee we niet alleen frites kunnen aanbieden, maar vooral kipproducten aan de man willen brengen", vertelt Van den Hout. Het aanbod zal zeer divers zijn, vult Van Haren aan. ,,Denk aan hele en halve kippen, maar ook drumsticks, hot wings, kippenbouten en -dijen en zelfs kippenworst. Samen met patat denken we met onze grilltruck iets bijzonders kunnen presenteren en hopen we de markt te veroveren."

De grilltruck wordt binnenkort voorzien van logo's en belettering die voor iCook zijn ontworpen door Boxtelaar Thieu van Tooren van Link Ontwerpers in Eindhoven. ,,De truck is niet alleen een mooi uithangbord voor ons nieuwe concept, maar is natuurlijk ook een nieuw onderdeel van ons bedrijf", aldus Van Haren. Met Van den Hout sluit hij niet uit dat er op termijn meerdere iCook-grilltrucks in het straatbeeld zullen verschijnen. ,,Medio juli is deze truck klaar en staan we elke donderdag in de Van Beekstraat", vertelt de ondernemer. ,,Op andere dagen zijn we verzekerd van staanplaatsen in Veghel, Schijndel en Best. Daarnaast is het voorstelbaar dat we op feesten en partijen verschijnen en de truck te vinden zal zijn op foodfestivals."

Van den Hout en Van Haren gaan de grilltruck niet zelf bemannen. ,,Nee, we hebben het te druk met Provision Food Group", lacht de Boxtelaar, die binnen deze in Cuijk gehuisveste onderneming vooral belast is met de export van vleesproducten voor menselijke consumptie. Compagnon Van Haren runt een ander deel van het bedrijf dat zich richt op de productie en export van petfood (huisdierenvoeding). ,,Om die reden zoeken we een grillmaster, die de truck geheel zelfstandig kan besturen en stationeren en er bovendien alle voorkomende werkzaamheden kan doen", zegt Van den Hout.

Gelet op de eerste enthousiaste reacties op de producten van iCook, hebben Van den Hout en Van Haren vertrouwen in hun concept. ,,Na twee testdagen hebben we de lekkerste recepten bereid en die vielen bijzonder in de smaak", zegt de Boxtelaar. ,,We staan te trappelen om te beginnen."

Meer weten? Kijk op de website van iCook: www.icookgrill.nl.

Impressie van de foodtruck van iCook die straks vaak in het Boxtelse straatbeeld te zien is. De wagen wordt binnenkort beletterd. (Foto: Link Ontwerpers).