Afbeelding
Foto: Myrthe Mylius

JUICHSTEMMING NA UITSLAG OP IBIZA

Shauny uit Boxtel in
finale Miss Nederland

HENK VAN WEERT

Het Boxtelse fotomodel Shauny Bult (24) is zaterdagavond doorgedrongen tot de eindronde van de Miss Nederland-verkiezing. Tijdens de halve finale op het Spaanse vakantie-eiland Ibiza werd ze - samen met elf andere meiden - door de jury uitgekozen. ,,Hier heb ik jaren naartoe gewerkt. Oh, wat was ik opgelucht toen ik hoorde de finale te hebben behaald. En mégablij!"

Na een week casting volgde de zaterdag de halve finale. Na een voorstelronde verschenen we vervolgens eerst in bikini en daarna in cocktailjurk op de catwalk. Nee, geen gala deze keer. Het is Ibiza hè..." De felicitaties en complimenten op Facebook waren niet van de lucht toen na afloop bekend werd dat Shauny zich had gekwalificeerd voor de ontknoping van de Miss Nederland-verkiezing. Die vindt op 26 september plaats in Hilversum en is dan in ieder geval via livestream op internet te volgen. En misschien ook wel via tv.

Naast een plekje in de finale won Shauny ook een extra prijs. De halve finale werd gehouden in het zaterdag geopende hotel Marble Stella Maris op Ibiza. ,,Vijf jaar lang mag ik daar een week vakantie gaan vieren. Gaaf hè?"

FIRMA FOTOGRAFIE

Ruim vijf jaar geleden begon voor Shauny het modellenwerk nadat zij bij Stef Schellekens van De Firma Fotografie aan de Stationsstraat pasfoto's had laten maken. Schellekens vroeg Shauny voor een shoot omdat hij haar wel fotogeniek vond. Zelf had de Boxtelse daar nooit zo bij stilgestaan, vertelde ze in 2012 in deze krant. Dat was toen zij brons won tijdens de Miss Brabant-verkiezing. Want na de fotoshoot bij Schellekens had Shauny zich - mede op advies van haar moeder Andrea - toch maar ingeschreven bij een Eindhovens modellenbureau.

Sindsdien heb ik aan meerdere kleine verkiezingen meegedaan, maar de finale halen van Miss Nederland is altijd mijn doel geweest. Een week voor de halve finale werd ik gecast voor de halve finale waarin zaterdagavond drie kandidaten terug naar huis werden gestuurd", vertelt Shauny. Nu de finale is bereikt, gaat ze vooral lekker genieten van de tijd tot eind september. ,,We zijn zijn met twaalf kandidaten en allemaal heel verschillend. Er kan er maar één winnen, dat beseffen we heel goed. Nee, er is echt geen nare rivaliteit onderling."

Recent rondde Shauny met succes haar studie Bouwmanagement & Vastgoed aan Avans Hogeschool in Tilburg af. ,,Ik focus me nu volledig op het modellenwerk. Dat bepaalt een groot deel van mijn leven en is iets wat ik graag doe en waar ik veel plezier aan beleef." Gisteren kwam Shauny, die nog altijd bij haar ouders in Boxtel woont, thuis van Ibiza.

FOTO BOVEN: Shauny Bult uit Boxtel plaatste zich zaterdag op Ibiza voor de finale van de Miss Nederland-verkiezing die eind september wordt gehouden. (Foto: Myrthe Mylius).


Gildenbondsharmonie in
Midwind-concert Culemborg

De Gildenbondsharmonie uit Boxtel is zondag 19 juni in het kader van de concertreeks Midwind Symphonic te gast in Culemborg. In het Event Center in die gemeente is de muziekvereniging op bezoek bij Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes, die al jaren tot de top van de nationale blaasmuziek behoort.

De Gildenbondsharmonie staat voor de gelegenheid onder leiding van gastdirigent Erik van de Kolk. Die volgde zijn opleiding tot klarinettist bij de harmonie in Culemborg. Ook is hij daar de vaste vervanger van dirigent Heinz Friesen. De gastheren hebben onder meer 'Chaconne' van Buxtehude (in een arrangement van Gildenbondsmuzikant Mari van Gils) - en 'El Camino Real' van Alfred Reed op het programma. Van diezelfde componist vertolkt de Gildenbondsharmonie de 'Fourth Symphony'. Verder wordt klarinettist Jonie Pijpers begeleid tijdens 'II Concerto' van Oscar Navarro.

De uitvoering in Culemborg begint om 14.30 uur, de entreeprijs is 7,50 euro.