Samen met Buurtsport Boxtel hield JRC Ducks dinsdagavond een openbare 'wild rugby'-demonstratie op het grasveld aan de Hobbendonkseweg. (Foto: Peter de Koning).
Samen met Buurtsport Boxtel hield JRC Ducks dinsdagavond een openbare 'wild rugby'-demonstratie op het grasveld aan de Hobbendonkseweg. (Foto: Peter de Koning). Foto: Henk van Weert

GESLAAGDE CLINIC EN FAMILIETOERNOOI BIJ JRC DUCKS

Jeugd speelt 'wild rugby' in de wijk

Het grasveld tussen de Hobbendonkseweg en de Maastrichtsestraat in Boxtel-Oost was dinsdagavond de plek waar 'wild rugby' werd gespeeld. Kinderen vanaf zes jaar konden meedoen aan het evenement dat werd gehouden door rugbyclub JRC Ducks in samenwerking met Buurtsport Boxtel. Ook dinsdag 28 juni wordt op deze plek wild rugby gespeeld waaraan iedereen gratis kan meedoen.

Ook afgelopen zaterdag maakten veel belangstellenden kennis met rugby. Dat was aan het einde van de ochtend tijdens een jeugdclinic die Ducks organiseerde in het eigen sportpark Den Wielakker. Als afsluiting waren er wedstrijden en werd fanatiek gestreden om de prijzen. Team Lucas/Liam eindigde als eerste; gevolgd door Team David en Team Thijs. 's Middags kwam een familietoernooi op gang. Ducks-leden vormden samen met oud-rugbyers, voetballers, hockeyers en andere sporters enkele vriendenteams. ,,Het was opvallend te zien hoe snel sporters die op niveau spelen het rugbyspel oppikken", meldt Ducks-woordvoerder Piet van de Sande. Team Brord (met een hoog Liempds DVG-gehalte) won het toernooi. De meest talentvolle speler was Rens van de Wetering; het meest voorwaartse talent Bo van Gils.

Tijdens Boxtel En Route nam burgemeester Mark Buijs samen met de wethouders ook een kijkje in Den Wielakker. Zij namen enthousiast de uitnodiging aan om mee te doen met een rugbyclinic. Het is alleen nog een kwestie van de agenda's trekken, meldt woordvoerder Van de Sande.