Afbeelding
Foto: Henk van Weert

LAATSTE BEJAARDENTOCHT BOXTEL VOORUIT VOERT NAAR SCHIJNDEL

Imca Marina zingt voor 75-plussers

Zo'n tweehonderd senioren genoten dinsdagmiddag van de 'laatste' traditionele bejaardentocht die jaarlijks wordt georganiseerd door Boxtel Vooruit. Het uitstapje stond helemaal in het teken van het getal 75. Immers, de trip werd voor de 75 keer gehouden en is bedoeld voor 75-plussers. En de hoofdartiest is vorige maand ook 75 jaar oud geworden: zangeres Imca Marina liet haar publiek uit Boxtel en Liempde heerlijk meedeinen in pannenkoekenhuis Fabula in Schijndel.

,,Er wordt voor deze doelgroep al heel veel georganiseerd. In die zin heeft de Bejaardentocht zichzelf overleefd", vertelt Tonnie van Abeelen die samen met Monique Timmermans het uitstapje namens Boxtel Vooruit organiseerde. ,,Maar we blijven iets doen voor deze groep mensen. Alleen zal dat in de toekomst wat kleinschaliger gebeuren. Hoe? Daar denken we nog over na."

Ruim vijftig chauffeurs, veelal kinderen van de 75-plussers, reden de deelnemers in personenauto's naar het horecabedrijf aan de doorgaande weg van Boxtel naar Schijndel. Zoals dat altijd al ging. Nieuw was dat enkele chauffeurs op initiatief van Anja van Beers uit Lennisheuvel een gelegenheidsorkestje vormden. Daarnaast trad de Brabantse troubadour Tonny Wijnands uit Deurne op. Imca Marina zorgde voor de muzikale uitsmijter van de middag. ,,En dat sloeg aan", vertelt Van Abeelen. ,,De zangeres is dan inmiddels wel 75, maar haar flair is ze nog niet kwijt." (Foto: Peter de Koning).