MUZIEK VAN LOKALE ACTS ÉN PARTYSQUAD

Evenement Beach Break dit jaar groter dan ooit

MARIËLLE WIJFFELAARS

Plaatsbewijzen die binnen een half uur uitverkocht zijn. Het lijken bijna taferelen rond de kaartverkoop van grote concerten, maar ook de Beach Break in Boxtel was dit jaar in no time helemaal vol. Liefst 73 teams meldden zich aan en daarmee kan de organisatie van het beachvolleybaltoernooi het grootste deelnemersaantal in de bestaansgeschiedenis noteren. Naast het sporten speelt ook muziek een grote rol tijdens het evenement. En met lokale bands én de bekende groep The Partysquad op het programma, belooft ook dit weer een groot feest te worden.

De zevende editie van de Beach Break wordt op zaterdag 25 en zondag 26 juni gehouden op de Markt in Boxtel. Geruchten dat het evenement verplaatst zou worden naar het terrein van eetcafé De Oude Ketting verwijst organisator Jip van Krieken naar het rijk der fabelen. ,,Ik ken die geluiden ook, maar zolang het kan blijven we op de Markt", zegt hij stellig. ,,Als de Markt heringericht wordt en nieuwe bestrating krijgt, kan het zijn dat de Beach Break eventueel moet uitwijken. Ik hoop van niet, want de Markt geeft extra sfeer aan het evenement. Op dit moment speelt een eventuele verplaatsing niet en daar houden we ons ook nog niet mee bezig."

Het beachvolleybaltoernooi kent dit jaar een aantal veranderingen. Zo moest gezocht worden naar een nieuwe hoofdsponsor nadat de Rabobank aangaf te stoppen als sponsor. Deze werd gevonden in Dijkhuizen Elektrotechniek. Van Krieken: ,,Ik dacht dat het heel lastig zou zijn om een nieuwe sponsor te vinden, maar het bedrijf heeft zelf contact met mij gezocht. Het klikt goed en directeur Okke Dijkhuizen denkt goed mee. Mede hierdoor kunnen we weer een mooi evenement neerzetten."

GEKKENHUIS

73 teams is een absoluut record. Het hoge aantal deelnemende ploegen kon worden toegelaten door een nieuwe samenstelling van de poules. Als dit slaagt, kunnen volgend jaar nóg meer Boxtelse sportliefhebbers zich aanmelden. Normaliter schrijft de organisatie eerdere deelnemers aan met de oproep zich weer aan te melden, deze keer koos Van Krieken voor een andere aanpak. ,,Op een speciale website was er een open inschrijving", licht hij toe. ,,Deze website ging op een bepaalde dag online en binnen een half uur ontplofte mijn telefoon door de vele aanmeldingen. We zaten meteen helemaal vol; het was een gekkenhuis." Lachend: ,,Maar we zijn natuurlijk wel heel vereerd."

Waar voorheen alle teams bestonden uit mannen óf gemengd waren, meldden zich dit jaar ook acht ploegen met alleen vrouwen aan. En voor het eerst in de geschiedenis van het Boxtelse beachvolleybaltoernooi kan een poule worden gemaakt bestaande uit louter vrouwenteams.

POSITIEF

Als vanouds staat het evenement op zaterdagavond in het teken van muziek. Dit jaar verzorgen lokale namen als Sophie Francis en Cashmere Jaxx een optreden. Voorts zijn Reno Hills en deejay Easttown te horen en de publiekstrekker is The Partysquad, bekend van meerdere Top 40-hits en optredens op verschillende festivals. Van Krieken: ,,Elk jaar staat er nationaal bekende artiest op ons podium en gelukkig is dat ook deze keer weer gelukt."

Op landgoed Velder in Liempde wordt tegelijk met de Beach Break ook een festival gehouden. Van Krieken verwacht geen concurrentie te hebben van LandaGucha Festival. ,,We hebben een vaste groep deelnemers en bezoekers en ik denk dat beide evenementen zich op een andere doelgroep richten. Het is juist mooi dat er veel wordt georganiseerd in de gemeente Boxtel."

Voorgaande jaren lag de organisatie van de Beach Break nogal eens in de clinch met omwonenden van de Boxtelse Markt die onder meer klaagden over geluidsoverlast. Van Krieken stelt dat het contact nu juist heel goed is. ,,We hebben het podium naar het midden van de Markt verplaatst zodat er minder overlast is. De omwonenden hebben nu zelfs voorgesteld ook op de zondag een muziekprogramma toe te staan. Een heel positieve ontwikkeling."

De organisatie is momenteel druk bezig met de laatste voorbereidingen voor het beachvolleybaltoernooi. ,,We gaan er weer voor een mooi en gezellig evenement neer te zetten. Want de Beach Break hoort écht bij Boxtel."