Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Alina en Jayro?

In supermarkt Albert Heijn kijken kinderen vol verwachting naar de klanten aan de kassa; ze hopen op plaatjes van dinosaurussen. Op dit moment loopt de actie 'Terug naar de dino's', waarmee de jeugd 160 afbeeldingen kan verzamelen. Dat doen ze dan ook fanatiek. De stickers kunnen niet alleen in een verzamelboek geplakt worden. Met een speciale smartphone-app en een virtual realitybril komen de dino's ook digitaal tot leven. Alina (6) en Jayro (9) Beck zijn enthousiaste spaarders. Eigenaar Ronald de Jong verraste hen maandag met een grote stapel plaatjes én andere dinocadeaus.

Hebben jullie de app al geprobeerd? ,,Met de app lijkt het alsof de dino echt op tafel loopt", vertelt Jayro. ,,Maar het is niet eng hoor", vult Alina aan. ,,We sparen zo veel mogelijk plaatjes. Allebei apart. Mijn broer en ik hadden ruzie over een plaatje, want we wilden die allebei graag hebben. Daar kwamen we niet uit en daarom heeft papa het afgepakt. Nu heeft hij dus ook een dinoplaatje", zegt ze beteuterd.

Zijn julle dinofans? ,,Ik vind mosasaurus een leuke dino. Die zat ook in de film Jurassic World. Het is een waterdinosaurus en het grootste beest in de hele film. Daar springt hij uit het water en eet hij een reuzenhaai op", zegt Alina. ,,We hebben alle Jurassic Park-films wel meerdere keren gezien", lacht Jayro.

Hebben jullie wel eens dinobotten gezien? ,,Wij wonen vlakbij De Groene Poort en daar gaan we vaak heen. In het oertijdmuseum kun je heel veel dinobotten bekijken", glundert Alina. ,,Ik ben ook wel eens naar een dinoshow geweest. Daar liepen grote poppen van dinosaurussen over het podium. Dat was levensecht. De dino's brulden zo hard, dat ik in de pauze oordopjes heb gekocht", vertelt Jayro.

FOTO RECHTS: Alina en Jayro Beck verzamelen fanatiek de dinoplaatjes van de spaaractie van Albert Heijn. (Foto: Peter de Koning).