SOFTBALSTERS ONDERUIT IN BOXTEL

Honkballers Ducks blijven thuis ongeslagen

De honkballers van Ducks hebben zondag in sportpark Den Wielakker een fraaie 10-2 zege geboekt op HSV Tilburg en behouden thuis de ongeslagen status. De Boxtelse softbalsters gingen op eigen terrein onderuit tegen Braves uit Gouda: 2-5.

Ducks begon zwak. Max Denteneer sloeg een vangbal naar de midvelder en Jan van der Wielen sloeg een harde bal recht op de derde honkman af, die hem uit ving en vervolgens Sherwin Theodora uit kon gooien op twee. Van Nes zette in de tweede inning zonder al te veel moeite de ploeg uit Tilburg opzij, in de hoop dat zijn slagploeg hem kon ondersteunen. Dat gebeurde door honkslagen van Rogilio Cicilia en Bram van der Horst, mede geholpen door een veldfout aan de Tilburgse zijde. HSV liet dit niet zomaar gebeuren en pakte een punt terug, mede door een gestolen honk en een doorgeschoten bal: 1-1.

DREIGEND ONWEER

De Boxtelaren waren echter vastberaden en wilden deze wedstrijd winnen. Met twee uit in de derde inning braken zij dan ook door. Drie punten werden binnengebracht door middel van dramatisch veldwerk van de Tilburgse catcher en een goed geplaatste honkslag van Cicilia. HSV probeerde nog iets terug te doen, maar dit plan kwam niet van de grond. Wel scoorden zij nog één punt: 4-2.

Ducks bleef doorzetten en in de vierde inning gooiden de honkballers de deur op slot. Zes punten werden binnen geslagen door honkslagen van Remco van Nistelrooij, Kees van Dooremalen en Cicilia. Met een dreigend onweer in de lucht was de eindstand bereikt: 10-2. De wedstrijd werd na vierenhalve inning gestaakt wegens het slechte weer en wederom pakte Ducks de winst op eigen terrein. Beste slagman aan de zijde van Ducks was Rogilio Cicila met 3 uit 3, een gemiddelde van 1.000.

STERK VELDWERK

De softbalsters van Braves begonnen sterk aan de wedstrijd en wisten in de eerste inning meteen al een punt te scoren door middel van een honkslag en goed honklopen van de eerste slagvrouw: 0-1. Maar het veldwerk van Ducks was sterk en de Boxtelse speelsters wisten dan ook snel uit de inning te komen, al kon ondanks de honkslagen van Laura van Zetten en Nikki van Nes niet gescoord worden.

Maar ook aan de zijde van Braves ging het moeizamer door sterk pitchwerk van Evelien Gerrits. In de derde inning wisten de gasten twee punten te scoren, maar voornamelijk door sterk veldwerk van tweede honkvrouw Ilon van Gurp wisten de softbalsters uit Gouda niet meer te scoren in de vierde inning.

Beide teams wisten in de vijfde inning weer een puntje te pakken. Voor Ducks door een mooie tweehonkslag in het rechtsveld van Colette Wind: 1-4. De zesde inning begon sterk door goed honklopen van Gerrits. Hierdoor wist zij tot scoren te komen, maar door goed pitchwerk van Braves bleef het hierbij. De gasten bepaalden de eindstand in de laatste inning op 2-5. Beste slagvrouw was Laura van Zetten met 2 uit 4, een gemiddelde van 0.500.

Uitslagen zaterdag 11 juni

Softbal pup: Ducks – Cardinals        15-7

Honkbal pup.: Ducks – Gryphons        4-2

Honkbal asp.: Ducks - Red Sox        10-10

Honkbal jun.: Ducks - Wizards of BoZ        17-5

Softbal asp.: Nuenen - Ducks        11-20

Uitslagen zondag 12 juni

Softbal sen.: Ducks – Braves        2-5

Honkbal sen.: Ducks – Panters        7-4

Honkbal sen.: Ducks – Tilburg        10-2

Programma zaterdag 18 juni

Softbal asp.: Jeka – Ducks        10.00

Honkbal jun.: Ducks – Gryphons        11.00

BeeBall: Ducks – Starlights        11.30

Programma zondag 19 juni

Honkbal sen.: Nuenen – Ducks 2        11.00