SVVH WINT RUIM IN PANNINGEN

Handbalsters HCB '92 sluiten af met nederlaag

De handbalsters van HCB '92 hebben de laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 zondag verloren. In Panningen won thuisploeg SVVH met ruime cijfers van de Boxtelse vrouwen: 23-10. Tijdens de wedstrijd tegen de kampioen werd afscheid genomen van Ellen van Brummelen en Ilona van der Heijden.

SVVH maakte door goed samenspel een aantal doelpunten achter elkaar zodat HCB´92 al snel tegen een 4-0 achterstand aankeek. Dit patroon wist Mandy van Abeelen te doorbreken door een mooi wisseltje met Hèlen Berkelmans. Van Abeelen scoorde vanuit de linkerhoek en haalde daarmee de Boxtelse nul van het scorebord.

SVVH bleef evenwel scoren en vergrootte de marge met HCB '92 dankzij enkele breaks en - volgens de Boxtelse vrouwen – ten onrechte toegekende penalty's. Berkelmans was ook trefzeker en vond tweemaal het net: 10-3. Na wederom een aantal doelpunten van SVVH wist Berkelmans na een fraaie combinatie met Van Abeelen het net te vinden voor de Boxtelse ploeg. Ze bepaalde de ruststand op 13-4.

PEPTALK

In de rust kregen de Boxtelse handbalsters een peptalk vol met tips en tricks van coach Martin van Nunen, zodat vol goede moed aan de tweede helft kon worden begonnen. Van Abeelen wist na een mooie instart vanuit de linkerhoek, te scoren. Ook Ilona van der Heijden was de keeper te slim af met een mooie stuitbal en tilde de stand naar 14-6.

Na twee penalty's voor SVVH was het opnieuw Van Abeelen die het net vond (14-7). HCB '92 kwam echter tekort tegen de kampioen die makkelijk bleef scoren en uitliep naar 17-7. De speelsters van HCB '92 konden de snelle breaks van de thuisploeg niet belopen. Keeper Marijke Smulders had meerdere keren geen schijn van kans, echter door goed uitkomen bij een break-out kon ze toch een doelpunt voorkomen.

Van Abeelen doorbrak de scoringsdrang van de thuisploeg door met een laag afstandsschot een treffer te maken. Daarmee kwam de stand op 18-8. Nadat SVVH het doelsaldo verder had opgevijzeld, bepaalden uitblinker Van Abeelen en Van Brummelen de eindstand op 23-10.

ZOMERSTOP

HCB '92 blijft trainen tot half juli en speelt in het weekend van 25 en 26 juni een toernooi in Berkel-Enschot bij White Demons. Dan breekt de zomerstop aan en worden de trainingen op 6 september hervat, Op 8 september beginnen de andere teams van HCB '92 aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Nieuwe leden in alle categorieën zijn welkom om voor de zomervakantie een paar keer gratis mee te trainen met HCB '92, zodat ze bij start van het nieuwe schooljaar direct mee kunnen doen met wedstrijden.

Meer informatie over de Boxtelse handbalclub staat op de website www.hcb92handbal.nl.

Uitslagen afgelopen weekend

Manual – HCB '92 D1        15-2

Swift - HCB '92 F1        17-8

HCG - HCB '92 DB1        26-2

SVVH - HCB '92 DS1        23-10