Vierdaagselopers starten bij Kloosterzicht en De Schuif

Wandeljeugd Gemonde wacht prijzen

Liefhebbers van de Gemondse avondvierdaagse kunnen zich opmaken voor de nieuwe editie die van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 juni plaatsvindt. Evenals voorgaande jaren kunnen de jongste deelnemers allerlei prijzen winnen.

De lopers vertrekken dinsdag en donderdag vanaf 18.00 uur bij café Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg. De deelnemers starten woensdag eveneens vanaf 18.00 uur, maar dan bij café De Schuif aan de Dorpstraat. Vrijdag vertrekken de wandelaars daar ook, maar dan start de tien kilometer om 18.00 uur en de lopers voor de vijf kilometer om 18.30 uur. Aan het einde van de wandeling om 20.00 uur lopen de verschillende deelnemers dan gezamenlijk van gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg naar café De Schuif. Inschrijven kan op de loopavonden zelf.

Prijzen

Kinderen kunnen meedingen naar verschillende prijzen. Zo krijgt de klas van de basisschool Sint-Lambertus met het hoogste percentage deelnemers op vrijdag een verrassing. En de jeugd die haar loopgroepje de mooiste naam weten te geven staat eveneens een prijs te wachten. De doorzetters die jonger dan 13 jaar zijn en tien kilometer lopen, loten eveneens mee naar een aardigheidje.

Inschrijven

De kosten voor de avondvierdaagse bedragen vier euro bij voorinschrijving en 4,50 euro wanneer men zich inschrijft op de loopdagen zelf. Daarvoor ontvangen de wandelaars een medaille en krijgen ze iets te drinken, een appel, ijs en snoep.