Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

Publiek omarmt Herenboeren in Wilhelminapark Boxtel

De coöperatieve boerderij van de Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel heeft zaterdag en zondag twee drukke open dagen beleefd. Tijdens het jaarlijkse evenement De Groene Draad kon het publiek met de Herenboeren kennismaken in het centrum van Boxtel, waar een kraam was opgebouwd tijdens Boxtel En Route. Zaterdag en zondag was het Wilhelminapark toegankelijk.

Herenboeren Wilhelminapark is een coöperatie met leden uit de regio. Om in een deel van hun wekelijkse behoefte aan eten te voorzien, exploiteren ze gezamenlijk een kleinschalig, duurzaam gemengd bedrijf. Het publiek lijkt de Herenboeren inmiddels te omarmen. Niet minder dan vierhonderd bezoekers togen afgelopen weekend naar de coöperatie waar inmiddels drieduizend fruitbomen staan en vee rondloopt. Naast Limousin-runderen betreft het zo'n 25 Piétain-varkens en kippen die zaterdag voor het eerst te zien waren.

Ook de landelijke media hebben de weg naar het Wilhelminapark inmiddels gevonden. In uitgebreide reportages besteedden onder meer het NOS Journaal, het Jeugdjournaal en ook NRC Handelsblad uitgebreid aandacht aan het initiatief waarmee Boxtel landelijk in de schijnwerpers staat.

Zondagochtend werd de officiële opening verricht van Herenboeren Wilhelminapark. De aanwezige leden van de coöperatie kregen veel vragen van de bezoekers. Op grond van deze grote belangstelling is besloten een extra informatieavond te organiseren. Die wordt donderdag 23 juni gehouden in oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg en begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom, aanmelden is niet noodzakelijk.

Meer informatie over de Herenboeren staat op de website www.herenboerenwilhelminapark.nl en op de Facebookpagina van de coöperatie.


Ierse sessie

Bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel is zondag 19 juni opnieuw de plek waar van 13.30 tot 16.30 uur een Ierse sessie wordt gehouden. De toegang is gratis.


Afbeelding