Een deejay verzorgde de muziek rondom de prijsuitreiking van de Boxtelse avondvierdaagse. Op weg naar het eindpunt speelden op twee plekken de beide Boxtelse harmonieën. (Foto: Peter de Koning).
Een deejay verzorgde de muziek rondom de prijsuitreiking van de Boxtelse avondvierdaagse. Op weg naar het eindpunt speelden op twee plekken de beide Boxtelse harmonieën. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

DONATIE VAN 1.500 EURO VOOR WENSAMBULANCE BRABANT

Petrusschool wint vierdaagsebokaal

Met ruim 82 procent deelname van de leerlingen heeft de Sint-Petrusschool vrijdagavond op de Boxtelse Markt de wisselbokaal van de 45e avondwandelvierdaagse gewonnen. Voor het tweede jaar op rij ging de school met de trofee aan de haal.

Secretaris Gerard Spijkers van wandelsportvereniging De Keistampers schat dat circa 2.400 deelnemers meededen aan de vierdaagse. ,,Op de eerste dag hadden we 2.126 inschrijvingen. Maar daar komen nog tal van vrijwilligers bij. Zo'n zeventig mensen van Zorggroep Elde die de rolstoelers duwen, maar ook ouders die basisschoolleerlingen begeleiden."

De Boxtelse vierdaagse is zonder problemen verlopen. ,,Gelukkig maar. Ik haal elk jaar na afloop opgelucht adem als zich geen ongelukken hebben voorgedaan en dat is nu weer het geval. Wat betreft verdienen onze verkeersregelaars een compliment. Die zorgen ervoor dat de wandelaars ook in drukke straten veilig de weg over kunnen steken", aldus Spijkers.

Vanwege de lustrumeditie schonk de wandelclub een deel van het inschrijfgeld aan de stichting WensAmbulance Brabant. Vrijwilliger Barry van Brakel nam op de Markt een cheque van 1.350 euro in ontvangst uit handen van voorzitter Rikie de Punder van De Keistampers. Dat bedrag werd ter plekke nog verhoogd met ruim 150 euro omdat een donatiebox rondging in het publiek. Met dit bedrag kunnen acht mensen, die niet of nauwelijks kunnen lopen, naar een favoriet plekje worden gebracht.