Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SURVIVALRUNT BUURTSPORT BOXTEL VOOR 'BEWA GHANA'

Rennen, klauteren en springen in Sparrenrijk

TONNIE WESSELING

Autobanden, een wandrek, tunnels, slootje springen, een camouflagenet en glijbaan. Het was allemaal te vinden op het parcours van de eerste Survivalrun voor kinderen die zondag gehouden werd in Sparrenrijk. Het evenement werd op touw gezet door stichting Bewa Ghana en Buurtsport Boxtel.

De stichting zet zich in voor kinderen in het zuiden van Ghana, op het gebied van onderwijs en zelfredzaamheid. Met de opbrengst van de Survivalrun wil men helpen om de bouw van een middelbare school bij het Morther Cares Education Complex te ondersteunen.

Lola Nouwens, voorzitter en oprichter van Bewa Ghana: ,,Het was een Boxtels idee om zoiets te presenteren. We hebben met Buurtsport Boxtel om de tafel gezeten en zijn op het idee van een survivalrun gekomen." Nicole van Spaendonk van Buurtsport Boxtel vertelt dat er vooraf 85 aanmeldingen waren: ,,Inmiddels zitten we al op 99, het gaat beslist een gezellige middag worden. Hapjes en drankjes zijn gesponsord door supermarkt Plus en er zijn nog wat sieraden uit Ghana in de verkoop."

Siem van 8 jaar heeft er veel zin in. Meester Koen van de Sint-Petrusschool heeft hem over deze Survivalrun verteld. De eerste ronde start om half twaalf voor kinderen tot en met 8 jaar met een of twee rondes van anderhalve kilometer. Van Spaendonk staat bij de start: ,,Hebben we er zin in?" ,,Jaaaah!", joelen de kinderen. En weg zijn ze.

Lynn (8) van de Angelaschool is als eerste terug. Ze heeft twee rondjes gelopen. Door het water lopen en onder het net kruipen vond ze het leukst. Ze krijgt een flesje water en een fraai diploma van de organisatie. En daar is ook Siem in zijn shirtje van Messi. Het viel hem wat tegen, zegt hij: ,,Ik had verwacht door de blubber te moeten lopen en dat was er niet", klinkt het een beetje verontwaardigd. Bij inspectie door zijn moeder blijken armen en knieën toch behoorlijk zwart te zijn geworden…

FOTO BOVEN: Door mee te doen aan een survivalparcours in Sparrenrijk werd geld ingezameld voor een ontwikkelingsprojct van de Boxtelse stichting Bewa Ghana. (Foto: Peter de Koning).