Geholpen door wethouder Peter van de Wiel en VVV-coördinator Dini van Grinsven opent reus Jas de Keistamper het vernieuwde VVV-kantoor in het monumentale Hofje. (Foto: Peter de Koning).
Geholpen door wethouder Peter van de Wiel en VVV-coördinator Dini van Grinsven opent reus Jas de Keistamper het vernieuwde VVV-kantoor in het monumentale Hofje. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

VERNIEUWD VVV-KANTOOR HEROPEND IN MONUMENTAAL HOFJE

Zilveren kei voor VVV-vrijwilligers

HENK VAN WEERT

Door met drie man sterk een lintje door te knippen is zaterdagochtend het vernieuwde VVV-kantoor aan de Markt heropend. Nou ja, drie 'man'. Dat is niet helemaal juist. Een vrouw, een man én een reus kwamen eraan te pas. Jas de Keistamper kwam stilzwijgend ten tonele en werd geholpen door wethouder Peter van de Wiel en Dini van Grinsven. De intern coördinator werd - samen met alle andere VVV-vrijwilligers van de afgelopen 25 jaar - benoemd tot Kei van een Boxtelaar.

Het monumentale Hofje herbergt vanaf nu - naast een viertal huurwoningen - niet alleen het VVV-kantoor, maar ook Centrummanagement en Beleef Boxtel, twee 'merken' die alles op alles zetten om het mooie wat deze gemeente te bieden heeft breed uit te dragen. Directeur Rein de Laat van de VVV Noordoost-Brabant wees er bij de heropening op dat zijn organisatie nog altijd marketing en promotie hoog in het vaandel voert, maar dat de wijze waarop dit gebeurt, verandert. ,,Gastheerschap en van betekenis zijn wordt daarbij het motto. En die twee begrippen vallen of staan met de inzet van vrijwilligers." En met die vrijwilligers zit het in Boxtel wel goed, constateerde De Laat, die een pluim op de hoed stak van intern coördinator Van Grinsven en haar team.

JAS, WAOR BENDE?

Lof was er ook vanuit het gemeentebestuur. Burgemeester Mark Buijs benoemde alle VVV-vrijwilligers die sinds de oprichting 25 jaar geleden actief waren tot Kei van een Boxtelaar. De bijbehorende onderscheiding, de Zilveren Kei, reikte Buijs uit aan coördinator Van Grinsven. Dat gebeurde in het bijzijn van reus Jas de Keistamper, die door de burgemeester van achter zijn grote donkere wolk te voorschijn werd geroepen om het lintje door te knippen.

TRANSPARANT

Wethouder Peter van de Wiel, portefeuillehouder toerisme en recreatie in het college van B. en W., riep in herinnering dat een kleine drie jaar geleden voor het eerst werd gesproken over een herinrichting van het monumentale Hofje. Nadat de collectie van historisch museum Piet Dorenbosch was verhuisd naar museum MuBo kwam er ruimte vrij. ,,Maar we concludeerden ook dat het VVV-kantoor op een mooi plekje is gehuisvest, maar tegelijk een beetje moeilijk bereikbaar was en een donkere uitstraling had. De ontvangstruimte is nu met een nieuwe glazen toegangsdeur open, transparant en uitnodigend. We hopen dat deze plek voor toeristen de huiskamer van Boxtel wordt", sprak Van de Wiel. Trots wees hij ook naar het openbaar toilet dat vanaf nu beschikbaar is in 't Hofje.

FOTO BOVEN: Samen met wethouder Peter van de Wiel en VVV-coördinator Dini van Grinsven heropent reus Jas de Keistamper het vernieuwde VVV-kantoor in het Hofje. (Foto: Peter de Koning).

Dagtocht KBO naar Rotterdam

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel houdt donderdag 7 juli een dagtocht naar Rotterdam. 's Ochtends is er een bezoek aan de Markthal, 's middags staat een vaartocht op het programma.

De busreis start om 08.45 uur en op de heenreis wordt, tijdens een stop onderweg, koffie met gebak geserveerd. Na het bezoek aan de Markthal wordt geluncht. Op de terugreis kunnen deelnemers aanschuiven voor een driegangendiner.

Deelname kost 69,50 euro. Donderdag 23 juni vindt tussen 14.00 en 14.30 uur de kaartverkoop plaats in de gemeenschapshuizen De Walnoot, De Orion en De Rots en in wijkhuis Simeonshof.

Namens alle VVV-vrijwilligers uit de afgelopen 25 jaar ontving intern coördinator Dini van Grinsven de Zilveren Kei uit handen van burgemeester Mark Buijs. (Foto: Peter de Koning).