Turnster Mijke Jansen van Tabitta (links) werd regiokampioen van KNGU op de balk in de categorie Pupil 2 N1. Ook haar trainsters werden bij de huldiging betrokken. (Foto: Peter de Koning).
Turnster Mijke Jansen van Tabitta (links) werd regiokampioen van KNGU op de balk in de categorie Pupil 2 N1. Ook haar trainsters werden bij de huldiging betrokken. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SPORTRAAD ZET TITELWINNAARS: IN HET ZONNETJE

Hulde voor heel veel kampioentjes

COEN VERBEEK

Boxtel F1 mocht 's ochtends als laatste kampioen het podium betreden. Voor iedereen was er een passende hulde. De microfonist-van-dienst wist er wel raad mee en de titelhouders waren trots, héél trots !

Wat is er nu mooier dan kampioen te worden in een olympisch jaar. Waar de Kromowidjojo's en de Schippers-en van deze tijd in augustus hun topvorm moeten bereiken in Rio; daar hadden deze kampioenen er al een succesvol seizoen opzitten. In allerlei takken van sport.

Turnsters, voetballertjes, vechtsporters en hockeyers kregen hun medailles midden op de Markt op een overdekt podium. Dat het 's ochtends even miezerde deerde niemand.

VEEL TRAINEN

,,Ik train meer dan negen uur per week", meldde een talentvolle turnster van Tabitta. ,,Wat wij doen om kampioen te worden? Overspelen en op tijd 'druk zetten' wisten de F-jes van RKSV Boxtel. Trainers, begeleiders, vrijwilligers en bestuurders keken er trots bij. Coach Kevin Brusselaars wist te vertellen dat 'BOC' met deze talentjes weer snel in de tweede klasse zou staan. Voorzitter van de Munselclub, Ties Pronk, glimlachte tevreden.

Een specialist van Taekwondo School Dekker wist het zeker. Op de vraag wat uiteindelijk zijn doel was, zei hij resoluut: ,,Wereldkampioen worden." Applaus en gejuich ondersteunden zijn bewering.

JUICHEN

,,Kampioenen moeten juichen", zei wethouder Herman van Wanrooij die de huldiging presenteerde terecht. Iedereen beleefde zo zijn of haar special moment. Boxtel En Route, een zaterdagse feestdag voor en door de hele gemeenschap beleefde zo op de Markt een mooie aftrap.

Zaterdagmiddag was er tijd voor de sportkampioenen vanaf 11 jaar. Ook zij werden passend gekroond. Opnieuw was het erg druk rond het podium. Opvallend is het hoeveel uren de jonge talenten besteden aan trainingen. Enthousiast applaus viel iedereen ten deel en bekers werden in veelvoud uitgereikt.

De gemeente Boxtel en de Boxtelse Sportraad vormden een bijna perfecte organisatorische tandem. Verenigingen zijn vaak opvallend succesvol, ook op landelijk niveau. Iedereen juichte mét elkaar en vóór elkaar. Vele sporten zitten ook qua ledenaantal enorm in de lift, waaronder het meisjesvoetbal.

De huldiging werd besloten met een een prachtige act. De 14-jarige Zoë Timmermans uit Liempde, die onlangs zilver won op het NK paaldansen in 's-Hertogenbosch en volgende maand deelneemt aan het WK in Londen, liet zien dat zij over een welhaast elastisch lichaam beschikt.

Voorafgaand aan de demonstratie van Zoë sprak burgemeester Mark Buijs van een zeer geslaagde dag waarbij hij alle organisatoren van de diverse Boxtel En Route-activiteiten in de wijken en kernen in de bloemen zette. Lokale, regionale, landelijke en internationale sportsuccessen kunnen hopelijk voor de vele Boxtelse sporters en daarbuiten een prachtige inspiratiebron zijn voor nog meer triomfen in het komend sportseizoen.

Het overzicht dat de Sportraad opstelde met de kampioenen is te downloaden via het website-artikel dat deze krant zondag publiceerde over de huldiging.

FOTO BOVEN: Turnster Mijke Jansen van Tabitta (links) werd regiokampioen van KNGU op de balk in de categorie Pupil 2 N1. Ook haar trainsters werden bij de huldiging betrokken. (Foto: Peter de Koning).