Beeld van de werkzaamheden in sportpark Den Wielakker op Munsel. Op de asfaltlaag komt een kunststof toplaag; deze wordt aangelegd door medewerkers van de Duitse firma Polytan. (Foto: Marc Cleutjens).
Beeld van de werkzaamheden in sportpark Den Wielakker op Munsel. Op de asfaltlaag komt een kunststof toplaag; deze wordt aangelegd door medewerkers van de Duitse firma Polytan. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

GEMEENTE WERKT AAN OPKNAPBEURT SPORTPARKEN

Sportzomer in Boxtel: keihard werken

De meeste sporters in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel zijn begonnen aan een welverdiende zomerpauze. Wie denkt dat het nu akelig stil wordt in de verschillende sportparken, heeft het mis. Op tal van plekken wordt koortsachtig gewerkt om de sportvelden klaar te maken voor een nieuw seizoen.

De meeste bedrijvigheid was waarneembaar in sportpark Den Wielakker waar Marvel een nieuwe atletiekbaan krijgt. Medewerkers van de Duitse firma Polytan uit Halle bivakkeren daar een week om een nieuwe kunststof toplaag aan te brengen op de asfaltondergrond die in het sportpark is neergelegd. De Duitsers hebben een modern ingerichte woonwagen bij zich die van alle comfort is voorzien en hen in staat stelt een tijdje op locatie te verblijven. ,,Nu de asfaltlaag klaar is, zorgen wij voor het aanbrengen van een gummi toplaag", vertelde een van de medewerkers van Polytan vorige week. ,,Een andere aannemer zal ervoor zorgen dat de baan de welbekende rode kleur krijgt."

KUNSTGRAS

In sportpark Munsel is deze week een begin gemaakt met de aanleg van een kunstgrasveld. De grasmat van het toekomstige kunstgrasveld is weg gefreesd; een bouwweg vanaf het Sjef van Runplein ligt klaar om zwaar materieel van de aannemer toe te laten.

In sportpark Molenwijk werd deze week verder gewerkt aan de renovatie van de hoofdtribune. Die ondergaat niet alleen een metamorfose, maar wordt ook voorzien van vier nieuwe kleedlokalen. Deze week werden nog tal van hekwerken en ballenvangers rondom het hoofdterrein van de derdeklasser verwijderd en werd verder gewerkt aan de komst van een kunstgrasveld.

De verwachting is dat zowel de atletiekbaan van Marvel als de drie kunstgrasvelden van Boxtel, DVG en ODC na de zomerstop klaar zijn. In alle sportparken wordt immers voortvarend gewerkt. Om dit te bereiken kan er even niet gesport worden en hebben bouwvakkers het voor het zeggen binnen de kalklijnen...