Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

SCHOOLKLASSEN OP EXCURSIE OP VRILKHOVENSE AKKERS

Asperges groeien als kool in Liempde

Emiel en Lenie van de Loo hebben al twee schoolklassen van De Oversteek uit Liempde op bezoek gehad. En als het een beetje meezit zullen zich vast nog meer juffen en meesters met hun leerlingen melden op de Vrilkhovense Akkers. Daar worden dagelijks asperges gestoken. Heel veel asperges... ,,Het is een groeizaam aspergeseizoen", vertelt Wim van de Loo, vader van Emiel.

Zowel de scholieren als hun ouders zijn enthousiast als ze met eigen ogen zien hoe asperges geteeld en geoogst worden. ,,Ze mogen natuurlijk een handje meehelpen op de akkers en assisteren daarna bij het sorteren van de asperges", zegt Wim. ,,Natuurlijk mag iedereen ook even in de winkel kijken."

De familie Van de Loo beleeft een prima oogstseizoen waarin de asperges op warme dagen groeien als kool. ,,Dan is het echt aanpoten hoor", vertelt Wim. ,,We werken met uitsluitend lokale medewerkers, uit Liempde en Boxtel. En op die drukke dagen werken we allemaal een beetje langer door om alle asperges te kunnen steken." Formeel is 24 juni de laatste dag van het aspergeseizoen. ,,Een ongelukkige dag omdat het een vrijdag is. Ik verwacht dat we in het weekend ook nog zullen oogsten. Daarna is het afgelopen; we moeten voldoende planten overhouden om ook volgend jaar te kunnen oogsten."

FOTO ONDER: Leerlingen van groep 1/2 van juf Lisanne van basisschool De Oversteek bezoeken de Vrilkhovense Akkers. (Foto: Gerard Schalkx).