Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HERENBOEREN NEMEN GEERT VAN DER BRUGGEN IN DIENST

Varkens scharrelen in Wilhelminapark

Welkom in Teletubbieland... Geert van der Veer, een van de initiatiefnemers van Herenboeren Wilhelminapark, grinnikt als hij de plek op het landgoed langs de rijksweg A2 beschrijft. Hier scharrelen sinds deze week 25 kleine varkens scharrelen. In totaal gaan de Herenboeren zo'n vijftig varkens houden, allemaal van het oeroude Belgische ras PiƩtrain.

De vijf dierenverblijven die in het Wilhelminapark zijn aangelegd, doen inderdaad denken aan de heuvels waarin de Teletubbies wonen. Hier huizen echter vrolijk huppelende varkens. Ze hebben alle ruimte om te wroeten en hebben zelfs een weiland van pakweg een hectare tot hun beschikking. Wat een weelde... Herenboeren Wilhelminapark is klaar voor de start. De fruitbomen staan allemaal in het blad, de Limousin-runderen staan in de wei en volgende week komen de scharrelkippen. Ook is een boer in de arm genomen die in opdracht van de Herenboeren aan het werk gaat. Het is Esschenaar Geert van der Bruggen, die de scharrelvarkens deze week met Hein Bevort uitzette.

Op pagina 8: 'Geert van der Bruggen wordt Herenboeren-boer in Boxtel'.

FOTO BOVEN: In totaal 25 varkens scharrelen sinds deze week in het Wilhelminapark. De Herenboeren houden zondag open huis tijdens de Groene Draad. (Foto: Peter de Koning).