Hockeysters HCL winnen laatste thuisduel van DVS

De hockeyvrouwen van HCL uit Liempde hebben zondag in sportpark De Bolakkers een kleine thuizege geboekt op DVS. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd daarmee een goed vervolg geven aan de 8-0 die vorige week op het scorebord werd gezet.

HCL opende goed, maar het was DVS dat het eerste gevaar stichtte. Invalkeeper Loes Vos was alert en maakte de eerste strafcorner onschadelijk. De eerste Liempdse aanval werd opgezet door Moniek Saris. DVS doorzag haar bedoelingen en stormde af op het HCL-doel. Enkele strafcorners volgden, maar de thuisploeg bleef overeind dankzij sterk defensief optreden. HCL kreeg steeds meer balbezit en het was Jonne van de Meulengraaf die als eerste dicht bij een doelpunt was. Ze gaf de kans aan Loes Swinkels die haar inzet gestuit zag worden door een speelster van de gasten. Omdat de bal haar lijf raakte, werd een strafbal toegekend, die in het doel werd geslagen door Marlie Schellekens. Ruststand 1-0.

DVS kende na de pauze een vliegende start. Het lukte HCL echter zich daaraan te onttrekken. De ploeg kreeg zelfs een strafcorner, maar die werd door de lijnstop van de gasten uit het doel gehouden. Na een drinkpauze – het was zeer heet op het kunstgras in Liempde – bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. HCL was dicht bij een tweede doelpunt via Hilde van Acht, maar haar truc om met een panna te scoren mislukte. Ook Mieke Beerens zag geen gelegenheid om een fraaie doelkans te benutten. Haar schot ging net langs het doel.

Met nog twee minuten op de klok werd het spel stilgelegd. HCL nam officieel afscheid van enkele selectiespelers, te weten Moniek Saris, Marlie Schellekens, Hilde van Acht en Beer Janssens. Het duel werd daarna uitgespeeld waarbij HCL kans zag de winst over de streep te trekken.

Zondag 12 juni staat de laatste wedstrijd op het programma. HCL bezet thans de vijfde plaats op de ranglijst. Tegenstander Heesch aast nog op promotie, dus de Liempdse hockeyvrouwen kunnen een felle tegenstander verwachten. De veteranen van HCL maken kans om kampioen te worden. De mannen spelen zondag om 11.30 uur, de vrouwen komen om 13.00 uur in actie. Ook het eerste mannenteam kan nog kampioen worden. De formatie speelt tegen Heeze.