Steven Brunswijk (de 'Braboneger') staat in De Serenade met een try-out van 'Als ik mezelf kon zijn'.
Steven Brunswijk (de 'Braboneger') staat in De Serenade met een try-out van 'Als ik mezelf kon zijn'. Foto:

STEVEN BRUNSWIJK EN MARK VAN DE VEERDONK NAAR LIEMPDE

Try-out door cabaretiers in De Serenade

Om meer bezoekers naar multiculturele accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk in Liempde te trekken worden na de zomervakantie voor het eerst try-outs van theaterartiesten geprogrammeerd. Gestart wordt met twee cabaretiers: 'Brabo-neger' Steven Brunswijk bijt 8 oktober het spits af. Mark van de Veerdonk treedt 16 december voor het voetlicht.

Als iedereen kan zeggen wat hij of zij wil zonder consequenties en zonder schaamte, zou de wereld er heel anders uit zien. Tot die conclusie komt Brunswijk in zijn voorstelling 'Als ik mezelf kon zijn'. Regels zijn volgens de cabaretier goed, maar belemmeren mensen ook in hun vrijheid. De Braboneger gaat dieper in op deze gevoelens en laat zijn mensen in zijn publiek hun ware aard zien.

MENSELIJK TEKORT

De vijftiende voorstelling van Mark van de Veerdonk gaat over 'het menselijke tekort'. ,,We willen steeds meer en meer en juist daardoor krijgen we alsmaar minder. Zo komen we onderhand om in de nutteloze gadgets, gereedschappen en goederen. Welke oen heeft bijvoorbeeld de sleutelhanger bedacht, de uitvinding die het mogelijk maakte om al je sleutels in één keer kwijt te raken? Wie kwam op het onzalige idee om chips te gaan verkopen in ouwe tennisbal-kokers? En het ultieme middel tegen droog haar is toch gewoon water?", zegt Van de Veerdonk in 'Kaaskleum'. Daarin gaat de Brabantse cabaretier op zoek naar dingen die er nog wel degelijk toe doen. De rest mag, wat hem betreft, gerust met de aanstaande zondvloed mee.

Steven Brunswijk staat zaterdag 8 oktober vanaf 20.00 uur in De Serenade; Mark van de Veerdonk begint zaterdag 16 december een kwartiertje later. Kaarten kosten vijftien euro per persoon inclusief een consumptie in de pauze. Reserveren is mogelijk via e-mail: info@deserenade.nl.

UIT IN EIGEN DORP

Het vorig jaar vernieuwde bestuur van stichting De Serenade wil met de nieuwe programmering niet onder de duiven schieten van theaterzaal Podium Boxtel, benadrukten voorzitter Frank van der Schans en secretaris Jo Poirters twee maanden geleden in deze krant. ,,We willen mensen in Liempde gewoon een gezellig avondje uit in hun eigen dorp bieden. We hebben er de plek voor; De Serenade wordt onvoldoende benut."

Doordeweeks is De Serenade elke avond gevuld. Met fanfare Concordia, popkoor Voices, hofkapel De Kromploegers en praiseband Upside Down. Bovendien wordt er gebridged. Overdag is er nog plek voor bijeenkomsten, net als in de weekeinden.


Jan van der Heijden

De Liempdse troubadour Jan van der Heijden treedt zondag 12 juni op tijdens het Brabants Dialectenfestival in Lieshout. Dit tweejaarlijkse evenement biedt een podium aan iedereen die zich inzet voor het uitdragen, behouden en vastleggen van de streektaal in deze provincie. Het gratis festival duurt van 12.00 tot 18.00 uur en telt elf podia.

Cabaretier Mark van de Veerdonk uit Slabroek gaat in 'Kaaskleum' op zoek naar de dingen die er toe doen.  In december komt hij naar Liempde. (Foto: Cathrien van de Veerdonk).