Afbeelding
Foto: Henk van Weert

30.000 EURO VOOR GELUIDSISOLATIE

Oranje Fonds subsidieert
verbouwing Muziekhuis

De initiatiefnemers van het in aanbouw zijnde Muziekhuis Boxtel hebben afgelopen week de toezegging gekregen dat het Oranje Fonds maximaal 30.000 euro bijdraagt aan de realisering van het gebouw. Aanleiding voor de substantiële bijdrage is dat het toekomstige onderkomen van Boxtel's Harmonie aan de Passage Riche ook voor andere doelgroepen gebruikt gaat worden.

Nadat zich vorig jaar de mogelijkheid voordeed om het leegstaande voormalige snookercentrum aan te kopen van drankenhandel De Leijer werd de Stichting Muziekhuis Boxtel opgericht. Die heeft een hypotheek afgesloten om de noodzakelijke aankoop én verbouwing te kunnen financieren. Eerst werd het gebouw gestript, daarna gingen vrijwilligers van Boxtel's Harmonie aan de slag om de zaal geschikt te maken voor hun repetities. Om geluidsoverlast voor de buurt zo ver mogelijk te reduceren, werden onder meer dikke isolatiewanden geplaatst. Daarmee was een enorme investering gemoeid. Voor deze kostenpost is subsidie aangevraagd bij het Oranje Fonds.

,,Met deze 30.000 euro zijn we heel blij mee. De realisering van Muziekhuis Boxtel vergt een investering van ruim twee ton en voor dat bedrag heeft de Stichting Muziekhuis Boxtel zijn nek uitgestoken. Door verhuur van de accommodatie moet het geld uiteindelijk weer worden terugverdiend", vertelt voorzitter Jack van Geel, die samen met secretaris Bert van der Leeuw en penningmeester Rob Zink het bestuur van Stichting Muziekhuis Boxtel vormt. Boxtel's Harmonie wordt hoofdhuurder, maar daarnaast zijn ook andere groepen welkom. De muziekvereniging gebruikt de zaal immers op drie doordeweekse avonden en voor muzieklessen overdag. ,,Er is dus nog volop plek voor andere gebruikers. Die hebben ook al belangstelling getoond; niet alléén muziekgroepen, maar ook ouderenclubs, buurtorganisaties en kinderactiviteiten. Het is onze nadrukkelijke wens daarmee de samenwerking te zoeken. Muziekhuis Boxtel wil graag een verbindende factor zijn", aldus Van Geel.

Naast Oranje Fonds hebben de gemeente Boxtel, Rabobank Hart van De Meierij en het Prins Bernhard Cultuurfonds subsidie toegekend. Ook ondersteunt het plaatselijke bedrijfsleven dit project met het beschikbaar stellen van materialen, gratis of tegen gereduceerde tarieven. Bovendien collecteerden leden vorige week voor de Anjeractie; de helft van de opbrengst daarvan ten goede aan de verbouwing.

FOTO BOVEN: Vorige week is de hoofdleidingen als gas, water en elektra aangelegd bij Muziekhuis Boxtel. (Foto: Henk van Weert).