Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat is ook verkooppunt van Podium Boxtel. Bestuurslid Marly van Leeuwen reikte deze week folders en tickets uit aan eigenaar Bart van Roosmalen. (Foto: Peter de Koning).
Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat is ook verkooppunt van Podium Boxtel. Bestuurslid Marly van Leeuwen reikte deze week folders en tickets uit aan eigenaar Bart van Roosmalen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BESTUUR EN VRIENDEN THEATERZAAL AAN BURGAKKER DAGEN TALENT UIT

Podium Boxtel lanceert 'Podiumtopper'

MARC CLEUTJENS

Podium Boxtel begint na de zomervakantie alweer aan het elfde seizoen. Na de overdonderende start in september 2006, is de theaterzaal aan de Burgakker niet meer weg te denken uit het culturele leven in Boxtel. In het seizoen 2016-2017 gaan het bestuur en de vrienden van Podium Boxtel een theateravond vullen waar meerdere amateurgezelschappen samen een avondvullend programma gaan vullen. Liefhebbers kunnen zich nu al aanmelden. De titel: Podiumtopper 2016.

Podium Boxtel wil meer doen dan louter professionele voorstellingen boeken en grote namen naar de Burgakker halen. ,,We weten inmiddels dat Boxtel barst van het talent", zegt voorzitter Paul van Alphen. ,,Maar we denken ook dat veel mensen die graag zingen, acteren, rappen of een instrument bespelen niet verder komen dan de voordeur. En misschien zijn er wel groepen die graag eens in een echt theater spelen, maar geen volledige voorstelling hebben."

Daarvoor heeft Podium Boxtel een oplossing gevonden. ,,Om de podiumkunst verder te bevorderen, starten we volgend seizoen voor het eerst met een amateurpodium waarop tijdens een theateravond ruimte is voor vier solisten of groepen", legt Van Alphen uit. ,,Samen gaan ze een avondvullend programma maken, zonder dat ze gezamenlijk optreden. Elke deelnemer draagt zijn eigen steentje bij en kiest voor een persoonlijke invulling en groeit zo uit tot Podiumtopper."

LICHT EN GELUID

De voorzitter van Podium Boxtel benadrukt dat iedereen zich kan aanmelden voor het amateurpodium. ,,Dat kan een beginnende zanger of muzikant zijn of een popgroep die een handjevol nummers wil spelen." Zowel het bestuur van de theaterzaal als de vriendenstichting maken de avondvullende voorstelling mogelijk en nemen alle kosten voor hun rekening. ,,Artiesten hoeven geen huur te betalen, wij zorgen verder voor alles. Dus ook licht, geluid, ticketing en horeca. Met een beetje mazzel houden we een beetje geld over zodat we de artiesten ook kunnen uitbetalen om hun carrière hiermee te ondersteunen."

Van Alphen roept zowel groepen als solisten op zich aan te melden. Dat kan vanaf heden via e-mail: info@podiumboxtel.nl. Naast een aanmelding vindt het bestuur het prettig als foto's of filmpjes worden opgestuurd, zodat een deskundige jury een juiste afweging kan maken en vier deelnemers voor het amateurpodium kan selecteren. ,,De selectie gaan we maken tijdens de Uitmarkt, die zaterdag 17 september in Podium Boxtel wordt gehouden. Wie mee wil doen aan het amateurpodium, kan ook aangeven tijdens de Uitmarkt een kort optreden te willen verzorgen. Bovendien kan iedereen die op de Uitmarkt staat ook meedingen naar een plekje op deze theateravond."

BOCKESPRONGEN

Als het aan de voorzitter van Podium Boxtel ligt, wordt aansluiting gezocht bij de organisatoren van festival Bockesprongen die zondag 18 september twee podia aanrichten voor aanstormend talent. ,,Wie zich aanmeldt voor Bockesprongen, vindt het misschien ook leuk om op de Uitmarkt te staan. We hopen overstelpt te worden met aanmeldingen, zodat we het culturele seizoen 2016-2017 op een geweldige manier kunnen starten."

Podium Boxtel heeft voor het seizoen 2016-2017 een reeks boeiende optredens geboekt. Zo zijn er optredens en voordrachten van onder meer Anneke van Giersbergen, Henry van Loon, Javier Guzman, Wim Daniëls, Farce Majeure, Roué Verveer, Mark van de Veerdonk, Joris Linssen & Caramba en het duo HeHe (Harry Hendriks en Roeland Heesbeen). De kaartverkoop voor deze voorstellingen is gestart.

TICKETVERKOOP

Het nieuwe theaterseizoen wordt pas tijdens de Boxtelse Uitmarkt afgetrapt, maar de kaarten voor de verschillende voorstellingen die volgend jaar in het theater gespeeld worden, liggen vanaf vandaag al klaar bij de verkooppunten.

Naast de vertrouwde kaartverkopers als Hebbes aan de Markt, Jumbo in winkelcentrum Oosterhof en Drogist Bewust Beter aan de Liempdse Nieuwstraat heeft het podium inmiddels ook een uitgiftepunt in de wijk Selissenwal. Het theater aan de Burgakker koesterde al langer de wens om in die wijk een verkooppunt te starten. Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat wilde Podium Boxtel graag ondersteunen bij de ticketverkoop en eigenaar Bart van Roosmalen en het theater sloegen daarom de handen ineen. Theaterliefhebbers kunnen vanaf vandaag dus ook daar hun kaartjes kopen.

,,Naast verkooppunten in het centrum van Boxtel, de wijk Oost en in Liempde wilden we ook graag een uitgiftepunt in de wijk Selissenwal realiseren. Het is een grote wijk, waarvan de bewoners voornamelijk boodschappen doen in winkelcentrum Selissen. Het is ideaal als zij ook hun tickets daar kunnen kopen en daarvoor niet naar een ander deel van Boxtel moeten. We vonden Van Roosmalen van bloemsierkunst Marimba bereid om dit te doen en daar zijn we erg gelukkig mee", vertelt Marly van Leeuwen, bestuurslid van Podium Boxtel.

Ook Van Roosmalen toont zich verheugd over de samenwerking. ,,Podium Boxtel is een mooi initiatief voor alle Boxtelaren, daar werk ik graag aan mee. Ik win er financieel niets bij, maar ik kan wel een extra service verlenen. Op deze manier ben ik zowel het podium als de theaterbezoeker van dienst en dat doe ik graag."

Het complete programma staat op www.podiumboxtel.nl.