Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kinderen zingen, dansen en acteren in muziekproject

Star Company steunt het vergeten kind

Boxtel is een muziekproject rijker. The Star Company organiseert een jaarlijks terugkerende lessenserie waarin kinderen niet alleen leren zingen en dansen, maar ook ontdekken hoe ze een lied kunnen overbrengen op publiek.

Elk jaar zal een ander thema centraal staan. Het eerste project heet 'Let the children play' en een deel van de opbrengsten is bestemd voor stichting Het Vergeten Kind. Speciaal voor de gelegenheid heeft initiatiefnemer Inge van den Biggelaar (INCH) samen met Roel Jongenelen een lied geschreven. Dat nummer wordt tijdens de zanglessen samen met Van den Biggelaar ingestudeerd. Kinderen leren ook een bijbehorende dans. Die wordt in samenwerking met de dansdocentes van Tiga geoefend. Vervolgens wordt het lied opgenomen in een heuse muziekstudio, schitteren de deelnemers in een videoclip én gaan ze optreden.

De lessen starten maandag 20 juni. In totaal volgen de talenten 21 zanglessen en 12 danslessen. De zanglessen zijn wekelijks en één keer per twee weken wordt dansles gegeven. Jongens en meisjes uit Boxtel en Liempde tussen de 4 en 17 jaar kunnen zichzelf aanmelden via info@apollo-98.nl of via 06-21 24 00 63.

FOTO ONDER: Kinderen zamelden vorig jaar geld in voor stichting KiKa, dat deden ze met behulp van zangeres INCH. Zij start nu met het project The Star Company waarvan een deel van de opbrengsten naar stichting Het Vergeten Kind gaat. (Foto: Peter de Koning).