Afbeelding
Foto: Wendy van Lijssel

Geerts viert zeventigjarig jubileum

44 rood-gele carnavalsbanieren voor Gemondse lantaarnpalen

Wendy van Lijssel

Het Gemonds familiebedrijf Geerts Adviesgroep vierde zaterdag haar zeventigjarig jubileum. Niet alleen met het personeel, maar ook met het dorp. De dorpelingen werden daarom getrakteerd op een prachtig en vooral heel toepasselijk cadeau.

Wat heeft het getal 70 met geel te maken en de cijfers 44 met rood van doen? Deze raadselachtige vragen werden door Alwien Geerts, directeur van Geerts Adviesgroep, de afgelopen tijd gesteld aan alle Gemondse inwoners. Het bedrijf vierde afgelopen weekend haar zeventigjarig bestaan en besloot dat niet alleen intern te vieren, maar om ook heel Gemonde te trakteren. Maar wat het cadeau precies zou zijn, daar konden de Gemondenaren alleen maar naar raden.

Het mysterieuze geschenk werd zaterdag om 16.11 uur onder het toeziend oog van de carnavalshoogheden van Gemonde gepresenteerd. Prins Rens, prinses Mirthe, adjudant Rick, burgemeester Robin, het gevolg van de Mullukzuipertjes en de Dansdurskes waren allemaal aanwezig. Geerts vertelde dat het dorp 43 lantaarnpalen telde en dat er één extra plaats gereserveerd was aan zijn bedrijfspand. Maar voor wat? De toegestroomde dorpelingen hoefden niet lang te wachten. Met enkele stevige rukken aan een touw onthulden de hoogheden het cadeau. Er verscheen een prachtige vlag van de Mullukzuipertjes.

De vlag aan het pand van Geerts is de eerste van 44 carnavalsvlaggen, die Geerts Adviesgroep schenkt aan het dorp. ,,Ik ben zelf actief betrokken geweest bij de carnavalsstichting en het fleurt het hele dorp op met carnaval", motiveerde Geerts zijn cadeautje. Hij voegde lachend toe: ,,Het scheel ook veel lucht, want eerder moesten ter versiering veel ballonnen opgeblazen worden." Michel Hoksbergen, voorzitter van de Mullukzuipertjes, toonde zich enthousiast. ,,Deze vlaggen zijn echt prachtig. Het is een aanwinst voor het dorp en we zijn er heel blij mee." (Foto: Wendy van Lijssel).