REMISE IN SLOTFASE COMPETITIE

Handbalsters HCB '92 delen punten met LIDO

De handbalvrouwen van HCB '92 hebben zondag in een van de laatste wedstrijden van het veldseizoen een gelijkspel geboekt tegen LIDO/De Vlinders. De ploegen spelen regelmatig tegen elkaar en in de Boxtelse gelederen geldt LIDO als een prettige tegenstander waartegen vaak attractief gespeeld kan worden. In een gelijkopgaande strijd in sportcomplex De Braken werd het 9-9 waarbij vooral HCB '92 teleurgesteld was omdat het een voorsprong uit handen gaf.

Gitte Vanhout brak in de eerste aanval direct door de verdediging van LIDO heen waardoor er een ingreep nodig was. HCB '92 kreeg een penalty die fraai werd benut door Hèlen Berkelmans. De voortvarende start van de Boxtelse handbalsters kreeg een vervolg met een mooie wissel van Inge van Drunen en Susan Ruijs, die Mary Swinkels in staat stelden 2-0 op het scorebord te brengen. Janneke Eijkemans trof even later doel en tilde de stand naar 3-0.

De spelers van HCB '92, afkomstig uit meerdere teams, vonden elkaar prima. Daniëlle Troeijen was de volgende die doel trof: 4-0. Het werd zelfs 5-0 dankzij Berkelmans, die alert reageerde toen twee aanvalsters van LIDO even treuzelden. Ze veroverde de bal en stormde op het doel van de tegenstander af. De break-out leverde de vijfde Boxtelse treffer op.

De vrouwen van LIDO gaven zich ondanks de forse achterstand niet gewonnen en probeerden de Boxtelse defensie te breken. Hierdoor beging Berkelmans een overtreding en kreeg een penalty tegen die werd benut: 5-1. Bij de volgende aanval was het de middenopbouwster van LIDO die 5-2 op het scorebord bracht. Van Drunen was daarna aan zet voor HCB '92 en bracht de stand op 6-2; LIDO was even later trefzeker en bepaalde de ruststand op 6-3.

SLOTAKKOORD

Na de rust kwam HCB '92 goed uit de startblokken en was het Vanhout die het eerste doelpunt maakte, diep vanuit de hoek: 7-3. Maar ook de speelsters uit Leende hadden moed geput uit het verloop van de eerste helft. HCB '92 ging wat slordiger spelen en leed vaker balverlies. Hier wist LIDO goed gebruik van te maken met drie treffers op rij. HCB '92 zag de ruime voorsprong slinken als sneeuw voor de zon: 7-6.

Nadat HCB '92 de marge weer wat had vergroot, kwam LIDO via een break-out terug. De spanning steeg toen de formatie uit Leende voor het eerst in de wedstrijd op gelijke hoogte kwam en 8-8 in het net wierp. Van Drunen leek het duel in Boxtel voordeel te beslissen (9-8), maar HCB '92 zag geen kans de zege over de streep te trekken in sportcomplex De Braken. Het slotakkoord was voor LIDO dat vanuit een wissel in de opbouw kwam en een middelspeelster in staat stelde te scoren: 9-9.

HCB '92 neemt het in de laatste wedstrijd van het veldseizoen op tegen SVVH in Panningen.

Uitslagen zondag 5 juni

HCB '92 DS1 - LIDO        9-9

HCB '92 F1 – Niobe        4-1

Programma zaterdag 11 juni

Manual – HCB '92 D1        Venray 10.05

Programma zondag 12 juni

Swift – HCB '92 F1        Helmond 11.00

SVVH – HCB '92 DS1        Panningen 11.45

HCG – HCB '92 DB1        Geldrop 12.50

Voetbal

RKSV Boxtel

PUPILLEN

Programma zaterdag 11 juni

E1: toernooi Den Dungen        vertr 07.30

E3: toernooi Den Dungen        vertr 07.30

E5: toernooi Den Dungen        vertr 07.30

Mini 2: toernooi OJC        vertr 07.30

Mini 3: toernooi OJC        vertr 07.30

Mini 4: toernooi OJC        vertr 07.30