...LUC VAN EIJNDHOVEN...
...LUC VAN EIJNDHOVEN... Foto: familie Van Eijndhoven

Zwemtalent pakt Brabantse titel in Eindhoven

Het jeugdige zwemtalent Luc van Eijndhoven uit Boxtel heeft tijdens het Brabants zomerkampioenschap op de lange baan afgelopen weekeinde goud op de 400 meter vrije slag behaald. Twee weken eerder won hij in deze categorie al zilver op de 1.500 meter. Op beide afstanden én negen andere verbeterde Luc zijn persoonlijk record. Op de 400 meter wisselslag zelfs met 24 seconden.

De provinciale titelstrijd werd gehouden in de weekeinden van 21 en 22 mei en 4 en 5 juni in het Pieter van den Hoogenband-zwembad te Eindhoven. Luc behaalde dit seizoen alle limieten zodat hij in totaal op zestien afstanden zou mogen deelnemen aan de Brabantse kampioenschappen. Dat is veel voor twee weekenden en dus moest de scholier van het Baanderherencollege keuzes maken. Hij is uiteindelijk op elf afstanden gestart.

In het eerste weekend zwom hij 200 meter rugslag, 50, 200 en 1.500 meter vrije slag en 200 meter wisselslag. Op de 1.500 meter vrij eindigde Luc als tweede; op de andere afstanden bezette hij de vierde of vijfde plek in het klassement. Ook mocht de Boxtelse tiener twee estafettes zwemmen in de categorie heren. De ploeg behaalde op de viermaal 100 meter wisselslag brons.

Afgelopen weekeinde pakte Luc goud op de 400 meter vrije slag. Daarnaast kwam de zwemmer uit op de 100 meter vrije slag, 50 en 100 meter rugslag, 50 meter vlinderslag en 400 meter wisselslag. Ook hier eindigde hij als vierde en vijfde. Bovendien nam Luc brons mee naar huis met het estafetteteam in zijn eigen leeftijdscategorie op de viermaal 100 meter vrije slag. In dat team deed ook zijn broer Sem mee.

Luc neemt van 16 tot en met 19 juni op zeven afstanden deel aan het NK jeugdzwemmen in Dordrecht.