Afbeelding
Foto: Peter de Koning

boxtelse HONKBALLERS WEL NAAR ZEGE IN 'DEN WIELAKKER'

Alphians veegt Ducks van het veld

Koploper Alphians uit Alphen aan den Rijn bleek zondag een geduchte tegenstander voor de softbalsters van Ducks, die in de eerste inning niet tot scoren konden komen. Nikki van Nes reikte tot het derde honk, maar kwam niet verder. Alphians kwam op een 0-2 voorsprong in de gelijkmakende slagbeurt.

In de volgende inningen wist een aantal speelsters van Ducks nog op de honken te komen, maar ze kwamen niet tot scoren. In tegenstelling tot Alphians dat veel goede honkslagen maakte en volop punten liet noteren. Ducks presteerde evenwel goed; de ploeg was sterk in het veld, liet veel vangballen zien door pitcher Inge van Geel, midfielder Evelien Gerrits en tweede honkvrouw Ilon van Gurp.

De wedstrijd werd beëindigd door een schitterende vangbal van een speelster van Alphians die in het verleden in het Nederlands softbalteam heeft gespeeld. Na vijf inningen was de stand 0-10 en was de race afgelopen.

HONKBALWINST

De honkballers van Ducks speelden zondagmiddag thuis tegen Mustangs uit Venlo. Ducks was erop gebrand de zegereeks voort te zeten. Startend werper Jeroen van Nes rekende op overtuigende wijze af met de eerste drie slagmensen van de ploeg uit Venlo om zo het stokje over te dragen aan de slagploeg. Aan de offensieve kant wist Ducks ook goed uit de startblokken te komen en door maar liefst achtmaal vier wijd af te dwingen en een prachtige tweehonkslag van Van Nes, scoorde de Boxtelaren tien keer in de eerste inning. Van Nes schitterde aan zowel offensieve als defensieve kant. Ondanks dat hij één punt tegen incasseerde, wist hij Mustangs met gemak aan de kant te zetten.

In de tweede inning scoorde Ducks tweemaal. Dit kwam door goed geplaatste honkslagen van Bram van der Horst, Kees van Dooremalen en John de Windt. Daarna bleef het aan beide kanten rustig tot in de vierde inning. Met alle honken bezet verzaakte Ducks om de voorsprong met een groot aantal punten uit te breiden. Alleen Kees van Dooremalen scoorde omdat Jan van der Wielen raak gegooid werd.

In de zesde inning kon de ploeg uit Venlo nog een puntje scoren door een goede tweehonkslag, opgevolgd door een goed neergelegde honkslag. Ducks antwoordde door twee punten terug te pakken en nu was het aan Van Nes om de laatste drie slagmensen van Mustangs opzij te zetten en zo een mercy-rule af te dwingen en de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Dit lukte hem zonder moeite en de eindstand was bereikt: 15-2. Wederom een sterke wedstrijd van de Boxtelse honkballers.

Beste slagman aan de zijde van Ducks: Kees van Dooremalen, 3 uit 4 (0.750 gemiddeld).

Uitslagen zaterdag 4 juni

BeeBall: Ducks – MULO        24-22

Softbal pup.: Stags – Ducks        15-9

Honkbal asp.: Ducks – PSV        14-7

Honkbal jun.: Ducks – Gryphons        20-9

Softbal asp.: Ducks – Twins        6-9/13-13

Uitslagen zondag 5 juni

Softbal sen.: Ducks – Alphians        0-10

Honkbal sen.: Ducks – Bullfighters        22-6

Honkbal sen.: Ducks – Mustangs        15-2

Programma zaterdag 11 juni

Softbal pup.: Ducks – Cardinals        10.00

BeeBall: Ducks - All In        10.30

Honkbal pup.: Ducks – Gryphons        12.30

Honkbal asp.: Ducks - Red Sox        12.30

Honkbal jun.: Ducks - Wizards of BoZ        15.30

Softbal asp.: Nuenen – Ducks        16.00

Programma zondag 12 juni

BeeBall: Hazenkamp – Ducks        10.00

Softbal sen.: Ducks – Braves        11.00

Honkbal: Ducks 2 - Panters 1        11.00

Honkbal: Ducks 1 - Tilburg 2        15.00

Programma donderdag 16 juni

Softbal asp.: Ducks – Nuenen        19.00

FOTO BOVEN: Pitcher Inge van Kessel in actie voor de softbalsters van Ducks. De ploeg was niet opgewassen tegen koploper Alphians uit Alphen aan den Rijn. (Foto: Peter de Koning).


Taekwondoschool

begroet nieuwe

scheidsrechters

Een aantal leden van de Boxtelse taekwondoschool Dekker heeft zondag in Drachten deelgenomen aan een scheidsrechtersopleiding. Alle kandidaten ontvingen na afloop het diploma.

Enkele leden van de school van Ad Dekker hadden hun dobok (taekwondopak) bij zich en fungeerden tijdens de opleiding als wedstrijdsporters. Het onderdeel sparren kwam uitgebreid aan bod. Na veel handelingen te hebben verricht, waarbij iedere cursist telkens in een andere rol terecht kwam, werd de dag afgesloten met een afrondende bespreking.

,,Het resultaat was geweldig en iedereen is geslaagd als scheidsrechter", jubelde Dekker bij terugkomst in Boxtel. De eigenaar van de taekwondoschool is opgetogen dat hij acht nieuwe scheidsrechters kan verwelkomen. ,,Tevens is de scheidsrechtersopleiding een verplicht onderdeel om later op te mogen gaan voor de zwarte band", legt hij uit.

De geslaagden van taekwondoschool Dekker zijn Alex van Vreede, Aäron Dekker, Tini Mitro, Ralph Dikmans, Max Van Brunschot, Kayleigh Belemans, Romy Raaymakers en Marcel van Brunschot. De taekwondoka's Tini Mitro en Kayleigh Belemans gaan in oktober op voor de zwarte band (eerste dan).

De leden van taekwondoschool Dekker nemen zondag 26 juni deel aan het Brotherhood-toernooi in Utrecht. Hier zullen ook de nieuw aangestelde scheidsrechters voor het eerst in actie komen.


L'Union Boxtel

Vorige week zondag werd in Schijndel gestreden om het Nederlandse kampioenschap handboogschieten op de 25 meter. In verschillende klassen namen schutters uit heel het land het tegen elkaar op. In de hoogste herenklasse eindigde Ad van de Langenberg L'Union Boxtel als vijfde, slechts drie punten achter de nummer één. Met scores van 236 en 239 punten over de tweemaal 25 schoten zette hij een prima prestatie neer.

Nederlands kampioen werd Paul van der Heijden uit Gemonde. In de tweede klasse heren werd Marchel Kluijtmans van L'Union met scores van 219 en 226 punten tiende.