TOCHTEN NAAR SINT-PETRUS EN STAPELEN

Zomerrondleidingen VVV ook op woensdagmiddagen in juni

De VVV Boxtel houdt niet alleen in juli en augustus zomerrondleidingen. Voor het eerst staan dit jaar ook in juni al twee zomerse wandelexcursies op het programma. Op de woensdagmiddagen 15 en 22 juni om 14.30 uur starten excursies naar respectievelijk de Sint-Petrusbasiliek en kasteel Stapelen. Vanaf 29 juni starten de avondrondleidingen.

De route naar de Sint-Petrusbasiliek neemt deelnemers mee langs het oudste gedeelte van de Boxtelse kern waar het dorp is ontstaan. Men zal ontdekken hoe het religieuze en het profane leven eeuwen lang met elkaar waren versmolten. De kanunniken en de zusters clarissen, de overheersing van het protestantisme en de opkomst en ondergang van het Rijke Roomse Leven. Het bloedwonder met zijn processie die door de eeuwen heen zijn waarde heeft weten te behouden. Als toegift gaan de kerkdeuren open en kan men zich even laven aan het interieur van deze schitterende basiliek.

De route naar kasteel Stapelen laat zien wat voor invloed de heren van Boxtel hebben gehad. Niet alleen in Boxtel maar ook ver daarbuiten. Willem van Oranje heeft zelfs wel eens op het kasteel geslapen, net als Zonnekoning Lodewijk XIV. Weten hoe de heren van Boxtel echte ridders zijn geworden? Sluit aan bij deze wandeling en de kasteeldeuren gaan open om de ridderzaal en ook de kapel te betreden.

Wie op een of beide woensdagmiddagen wil meelopen, kan zich aanmelden bij de VVV Boxtel aan de Markt 36, telefoon (0411) 68 54 43 of bij geen gehoor 06-22 56 20 01. Men kan ook op de dag zelf vóór 14.30 uur aanwezig zijn bij de VVV. Een e-mail sturen kan ook: rondleidingen@vvvboxtel.nl. Deelname kost twee euro per persoon.


'Muziekmoment'
voor mantelzorgers
in Podium Boxtel

Mantelzorgers in Boxtel wordt donderdag 30 juni een gratis avondje uit aangeboden in theaterzaal Podium Boxtel. Onder de titel 'Mijn... muziekmoment' verzorgen Tiroler duo Klammsteiger, popkoor JukeBox én seniorenorkest Buchestelle een avondvullend programma dat om 19.30 uur start.

'Mijn... muziekmoment' is een initiatief van het Steunpunt Mantelzorg van welzijnsorganisatie ContourdeTwern. ,,We bieden mantelzorgers een moment voor henzelf in een ontspannen sfeer. Een moment ook waar ze anderen kunnen ontmoeten terwijl er herkenbare en nostalgische muziek klinkt", meldt Annelies Bolkestein van ContourdeTwern.

Gratis kaarten zijn te bestellen via telefoonnummer (0411) 65 58 99 of e-mail: anneliesbolkestein@contourdetwern.nl.