ZINDERENDE FINALES IN SPORTCOMPLEX DE BRAKEN

Spannende afsluiting zaalvoetbalseizoen Boxtel

Het ook dit jaar vol spanning verlopen zaalvoetbalseizoen in sportcomplex De Braken is vrijdagavond in stijl afgesloten. Zowel in de eerste als de derde klasse werden spannende finales gespeeld.

De finale in de eerste klasse was een duel tussen de spelers van feestcafé De Nozem en het team Van de Sande. De eerste kansen waren voor De Nozem, maar speler Van Zandvoort redde op de doellijn. Na zeven minuten was het Van de Sande dat op voorsprong kwam. Een goede aanval werd door B. de Windt doeltreffend afgerond: 0-1 In de 14e minuut kwam De Nozem op gelijke hoogte. Een vrije trap van M. Meezen ging dwars door de muur in het doel: 1-1.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en werd niet meer gescoord omdat beide keepers in topvorm waren. De verlenging van tweemaal vijf minuten leverden ook geen treffers op. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en hierin toonde De Nozem zich net iets beter en werd Van de Sande geklopt.

De spannende afsluiting van het zaalvoetbalseizoen opende vrijdagavond met de finale in de derde klasse waarin de teams van café 't Hart van Boxtel en transportbedrijf Gebr. Bekkers het tegen elkaar opnamen. In deze gelijkopgaande strijd opende N. van Besouw voor Gebr. Bekkers. Net voor het ingaan van de pauze zorgde R. de Graaf voor 1-1. Na rust kwam 't Hart van Boxtel op een 2-1 voorsprong via De Graaf. De ploeg liet echter steekjes vallen waardoor P. Hazenberg 2-2 kon scoren.

In de volgende aanval kon keeper Van den Bessselaar de bal maar half stoppen en profiteerde R. Pijnenburg: 2-3. 't Hart van Boxtel vergrootte de druk op het team van Gebr. Bekkers en een schot van M. van den Besselaar ging via een verdediger in het doel: 3-3. In de laatste minuten wilde 't hart van Boxtel de beslissing forceren, maar was het de tegenstander die kon counteren. Het was Hazenberg die Gebr. Bekkers aan de titel hielp: 3-4.

Tijdens de feestelijke afsluiting werden ook enkele sportiviteitsprijzen uitgereikt. Die waren voor de teams Corfu, Laansma Tuinen, De Nozem, Vinyl- en Tapijtwinkel Boxtel en Hanegraaf/Verbeij.

FOTO BOVEN: Doelman Marcel van den Besselaar redt in een duel met Rob van Griensven en Pepijn Hazenberg. (Foto: Gerard Schalkx).