Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

VOETBALCLUB BOXTEL HULDIGT ZESTIEN JUBILARISSEN

Vele decennia verknocht aan 'BOC'

COEN VERBEEK

Zestien jubilarissen hebben ieder hun eigen verhaal. Maar hun band met voetbalclub Boxtel is vooral erg intens. Zes, vijf en vier decennia hebben ze achter hun naam staan. Als speler, als bestuurder of als vrijwilliger hebben en hadden ze alles voor hun 'BOC' over. Het is een heel belangrijk deel van hun leven. En stuk voor stuk spelen ze een fantastische rol in dit feuilleton...

Boxtel appelleert heel vaak, heel graag en heel terecht aan het familiegevoel. Presentator Berry Dankers haalde het tijdens de feestavond dikwijls aan. De BOC-familie was afgelopen vrijdag weer in groten getale bijeen in een zomers decor op het terras en in de kantine van de plaatselijke voetbalclub, die deze gala-avond voor haar vrijwilligers graag liet volgen op de onvergetelijke viering van het 75-jarig jubileum gedurende het pinksterweekeinde.

Nu was er even geen plaats om te denken aan de degradatie van de hoofdmacht. Ditmaal was er tijd om weer eens feest te vieren en om de vele vrijwilligers passend te eren in een gemoedelijke ambiance. En zo gebeurde…

KUNSTGRASVELD

Bloemen en hulde voor alle jubilarissen. Stuk voor stuk clubiconen. En een trotse voorzitter, Ties Pronk. Hij memoreerde de vele kampioenen binnen de club en hij had aandacht voor de ledengroei naar meer dan achthonderd leden. ,,En we starten met de aanleg van het kunstgrasveld."

Maandag werd een begin gemaakt met de werkzaamheden in sportpark Munsel. ,,En hopelijk mogen we dan in augustus weer een beroep op jullie doen, want we hebben jullie keihard nodig als vrijwilligers", aldus Pronk. Hij roemde eveneens het organisatietalent binnen de ruime vrijwilligerskring.

FOTO ONDER: Staand v.l.n.r.: Roland van de Langenberg (40), Marco Mosink (40), Harrie van der Meijden (50), Ad van Weert (50) en BOC-vrijwilliger van het jaar Ad van Gils. Zittend v.l.n.r.: Jozef van Eijndhoven (50), Rini Klomp (40), Rini Heeren (50), Gerard Smits (50), Mart Meulendijk (60), Ben Verberk (60), Frans Schelle (60) en Theo van de Langenberg (50). Op de foto ontbreken: Fons van der Meijden (50), Antoon Leijten (50), Toon Vorstenbosch (40) en Tjeu van Besouw (40). (Foto: Gerard Schalkx).