Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

AANNEMER TREFT VOORBEREIDINGEN

Herinrichting D'n Tip start na Boxtel En Route

Naast alle wijken in Boxtel en het kerkdorp Lennisheuvel speelt ook Liempde een prominente rol in het programma van Boxtel En Route, het evenement dat zaterdag 11 juni wordt gehouden. Het programma in Liempde begint om 12.30 uur met het officiële startsein voor de herinrichting van D'n Tip. De starthandeling wordt verricht door burgemeester Mark Buijs en wethouder Peter van de Wiel.

De Liempdse activiteiten van Boxtel En Route worden georganiseerd door de gemeente Boxtel in samenwerking met Dorpsberaad Liempde, stichting Kèk Liemt en SPPiLL. Van 13.00 tot 16.00 uur is er op D'n Tip een informatiemarkt en kunnen bezoekers op verschillende tijdstippen deelnemen aan wandel- en fietstochten onder leiding van een gids.

Op D'n Tip geven burgemeester Buijs en wethouder Van de Wiel het startsein voor de herinrichting van dit evenemententerrein. Voor D'n Tip staan de komende tijd grote werkzaamheden op de planning. Onder het terrein wordt een rioolwaterbergingskelder gerealiseerd. De kelder is een tijdelijke opslagruimte voor overtollig rioolwater en zal wateroverlast bij hevige regenbuien aanzienlijk verminderen.

De bouw van de kelder is volgens planning in september gerealiseerd. Daarna start SPPiLL met de herinrichting van het bovengrondse gedeelte. Er komen onder meer fiets- en autoparkeerplaatsen met elektrische oplaadfaciliteiten, een bloemenplukhoek met insectenhotel, een houten veldpoort als 'evenementenoprit' en speelvoorzieningen gemaakt van natuurlijke materialen. D'n Tip wordt het startpunt om Liempde en de omgeving te voet of met de fiets te ontdekken.

D'n Liempdsen Herd is zaterdag open voor het publiek. Deze boerderij aan de Barrierweg 4 wordt momenteel verbouwd en gerestaureerd om vanaf 2017 te functioneren als bezoekerscentrum voor Liempde en Het Groene Woud. (Foto: Gerard Schalkx).