Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

SLAGWERKGROEP CONCORDIA 60 JAAR

Liempde drie dagen van slag

De slagwerkgroep van fanfare Concordia in Liempde bestaat in 2016 zestig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt 24, 25 en 26 juni een feestdriedaagse gehouden in het Concordiapark in hartje Liempde. Elke dag wordt er een leuk programma georganiseerd: van de 'Liemt van Slag-Quiz', een groot concert met optredens van de slagwerkgroep met oud-leden maar ook met gasten die meespelen zoals DJ Mike, een drumworkshop en een afsluitend optreden van de coverband The Usual Suspects.

Aan het begin van het feestweekend, op vrijdag 24 juni, worden de leden van de slagwerkgroep in het zonnetje gezet. 's Avonds vindt de 'Liemt van Slag-Quiz' plaats. Een quiz voor heel Liempde en omgeving. In deze pubquiz wordt voor een groot deel je algemene kennis van de deelnemers op de proef gesteld, met een knipoog naar het Liempdse slagwerk. Aan het einde van de avond zal blijken wie het meest van slag is… Vanaf 20.00 uur kan men inschrijven met een team dat minimaal vier personen telt. Om 20.30 uur gaat de quiz van start.

Zaterdag 25 juni is er van 19.30 tot 22.30 uur een concert met optredens van BeCool slagwerk, het reünieorkest van oud-leden en de slagwerkgroep. Na het concert wordt de avond vervolgd met muziek van DJ Mike.

Zondag 26 juni staat van 13.00 tot 14.45 uur een drumworkshop voor heel Liempde en omgeving op het programma. Een workshop verzorgd door Beenhakkers Slagwerk. Na de workshop speelt de zeskoppige coverband The Usual Suspects uit Boxtel. De band speelt gevarieerde covers, van Guns N' Roses tot Kings of Leon en van Anouk tot Golden Earring. Om 18.00 uur wordt het evenement afgesloten.

Voor de organisatie van het feestweekend is een commissie gevormd bestaande uit jeugdige leden van de slagwerkgroep aangevuld met enkele fanfareleden. Voor hen is het organiseren van een evenement nieuw en een goede leerschool. Dit is een bewuste keuze om de jeugd ervaring op te laten doen in het organiseren van een activiteit.

FOTO LINKS: De slagwerkgroep in actie tijdens de Uitmarkt in Podium Boxtel (Foto: Peter de Koning).