040FIT! opende in oktober aan de Fellenoord in Boxtel. Om de fitnessgebruikers tegemoet te komen, wordt de sportschool uitgebreid. Rechts bedrijfsleider Ralph Zomer. (Foto: Albert Stolwijk).
040FIT! opende in oktober aan de Fellenoord in Boxtel. Om de fitnessgebruikers tegemoet te komen, wordt de sportschool uitgebreid. Rechts bedrijfsleider Ralph Zomer. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Annelieke van der Linden

uitbreiding van boxtelse locatie

040FIT! doet iets terug voor de fitnessbezoekers

Sportschool 040FIT! opende in oktober in het voormalig postsorteercentrum aan de Fellenoord in Boxtel. In november stond de teller al op achthonderd leden, een maand later werd het duizendste lid verwelkomd. Om iets terug te doen voor de sportschoolbezoekers, wordt de fitnessoppervlakte de komende maanden uitgebreid. Medio augustus wordt het nieuwe gedeelte geopend.

Meer krachttoestellen, meer kabelmachines, meer fitnessaccessoires als halters: 040FIT! wordt met honderd vierkante meter uitgebreid. ,,We zijn ontzettend gegroeid en tevreden met de behaalde resultaten", laat bedrijfsleider Ralph Zomer weten. ,,Omdat we nog honderd vierkante meter over hebben, willen we graag iets terug doen voor onze klanten. We zien ook dat het op bepaalde tijdstippen erg druk is. Meer fitnessoppervlak zorgt voor een prettige trainingservaring. Uiteraard hopen we nóg meer mensen te krijgen. Met de nieuwe ruimte is dit mogelijk."

PostNL zette het markante gebouw, ontworpen door de Boxtelse architect Paul Strik, in 2013 in de etalage en verkocht het uiteindelijk aan een groep particuliere investeerders. Zij schakelden Saris & Partners Makelaars in om een nieuwe huurder te vinden. Uiteindelijk werd een overeenkomst gesloten met Louis Manche, eigenaar van sportcentrum Harks in Geldrop en twee 040FIT!-vestigingen in Geldrop en Heeze. Hij wil graag meer fitnesscentra realiseren in de omgeving van Eindhoven en kwam uiteindelijk in Boxtel uit.

Vandalen vernielen airco op dak van Lukullus in Oosterhof

Barbara Brinckman wordt er een 'beetje moedeloos' van: ,,Als dit zo door gaat, valt hier geen boterham meer te verdienen." Haar Poolse specialiteitenzaak Lukullus bij winkelcentrum Oosterhof in Boxtel viel in de nacht van maandag op dinsdag andermaal ten prooi aan vandalen. Die gooiden de airco-unit van het dak.

Dinsdagochtend werd Brinckman om halfacht gebeld door een medewerkster van de nabijgelegen supermarkt Jumbo. Die zag dat de unit van de airconditioning die op het dak stond, naar beneden was gegooid. ,,Er is al zesmaal een ruit ingegooid en nu dit weer. Heel treurig...", meldde de winkelier dinsdagochtend. ,,Zeker met dit warme weer komt dit heel ongelegen." Brinckman heeft meteen aangifte gedaan bij de politie en verwacht dat de schade minimaal drieduizend euro bedraagt. Ze vertelt dat buren tussen één en halftwee 's nachts een enorme knal hoorden en gaat er van uit dat toen de vernieling heeft plaatsgevonden: ,,Waarschijnlijk heeft de dader zich daarbij verwond. De politie heeft bloedsporen gevonden en doet DNA-onderzoek."

Brinckman hoopt dat getuigen zich in haar winkel melden. Bellen kan ook: telefoonnummer (0411) 67 62 96.