Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KRAAMHOUDERS EN DEELNEMERS KUNNEN ZICH AANMELDEN

Bazaar Boxtel: 15 jaar verbinden(d)

MARC CLEUTJENS

De Bazaar Boxtel viert zondag 17 juli een uitbundig lustrumfeest. Vijftien jaar geleden werd de eerste editie van het multiculturele festival gehouden en sindsdien vormt het de opmaat voor de zomervakantie. Het muziek- en dansprogramma is dit jaar groter dan ooit en de organisatoren roepen ook kraamhouders en aanbieders van workshops en kinderactiviteiten op zich aan te melden voor een bijzondere aflevering.

Een enthousiast bestuur onder leiding van voorzitter Michel Verhoeven werkt al vele maanden aan een feestelijke editie van de Bazaar Boxtel waarbij extra is geïnvesteerd in een hoogstaand muzikaal programma waar in elk geval Kasba niet ontbreekt. Kasba is de 'huisband' van de Bazaar Boxtel en speelde meerdere keren op het festival, ook in 2002 toen de eerste aflevering nog werd gehouden in de al lang verdwenen speeltuin De Kiekenhof in de wijk Selissenwal.

VOICE OF HOLLAND

Naast Kasba staan op het affiche van Bazaar Boxtel onder meer Harry Hendriks & Roeland Heesbeen, die als duo HeHe een show spelen met nummers van John Mayer. Het trio Musicmen verzorgt een rockshow waarin bekende nummers in een niet alledaags jasje worden vertolkt. Musicmen bestaat uit Freek van Daal, René Cijffers en Joris Cijffers, ook bekend van One Two Trio natuurlijk. ,,We zijn bijzonder trots dat Rachael Botha naar Boxtel komt", vertelt Verhoeven. ,,De van oorsprong Ghanese zangeres deed mee aan The Voice of Holland en brengt een repertoire dat bestaat uit Afrikaanse muziek, rap, gospel en jazz."

Andere namen op het affiche van de Bazaar Boxtel zijn onder meer de Boxtelse bands vanBakkus en Stoke, popkoor JukeBox, de Ottomaanse zang- en dansgroep Mehteran, zangeres Rita Geerts en de jonge muzikanten van Concrete Jungle. In park Molenwijk wordt een klein podium gebouwd en natuurlijk is er een groot hoofdpodium. ,,Daarop zal als laatste een surprise-act optreden die niemand mag missen", straalt de voorzitter van de Bazaar Boxtel. ,,Nee, ik verklap niets, maar het wordt een geweldige uitsmijter."

FILOSOFIE

Als er iets is wat de Bazaar Boxtel dit jaar - en ook de komende jaren - wil blijven doen is verbinden. Boxtel telt een kleine honderd verschillende nationaliteiten en het lukt de organisatoren al veertien jaar om heel veel inwoners van Boxtel naar Molenwijk te lokken en een multicultureel feestje te bouwen.

Om de Bazaar Boxtel op 17 juli tot een succes te maken, wil het bestuur onder leiding van Verhoeven naast een sterk muziekprogramma ook kraamhouders uitnodigen om zich vanaf heden aan te melden. ,,We denken opnieuw aan ideële instellingen, maatschappelijke organisaties maar ook verkopers van allerlei artikelen. Enige commercie is toegestaan, mits het aanbod aansluit bij de doelstellingen van de Bazaar Boxtel en past binnen onze filosofie van verbinden en multicultureel vertier", zegt Verhoeven.

Ook aanbieders van workshops en creatieve lessen kunnen zich vanaf heden opgeven. ,,In het verleden hadden we onder meer workshops groendecoratie, knutselen met kinderen, schminken, henna-tatoeages, fotografie, dans en muziek. We hopen ook dit jaar weer enthousiaste deelnemers te begroeten die ons publiek willen vermaken", stelt de voorzitter.

VRIJWILLIGERS

Om de Bazaar Boxtel te kunnen organiseren, zoekt het bestuur naar vrijwilligers die willen assisteren bij allerlei hand- en spandiensten. Denk onder meer aan de opbouw en afbouw van het festivalterrein. Net als kraamhouders en aanbieders van workshops kunnen die zich melden bij het algemene e-mailadres van de Bazaar Boxtel: contact@bazaarboxtel.nl.

Bazaar Boxtel wordt gehouden op zondag 17 juli en begint om 11.00 uur. Het festival wordt omstreeks 18.00 uur afgesloten met een surprise-act. Ter gelegenheid van het derde lustrum wordt die dag een jubileumboek gepresenteerd. Daaraan wordt momenteel de laatste hand gelegd. Meer weten? Kijk op www.bazaarboxtel.nl.

FOTO BOVEN: Dit is de Bazaar Boxtel: gemoedelijk ontspannen in een zonovergoten park Molenwijk, samen met heel veel andere inwoners. (Foto: Peter de Koning).