Afbeelding
Foto: Henk van Weert

21 ORKESTEN OP FESTIVAL RED RIVER BAND

Muziekstraatje Boxtel telt zondag acht podia

Drie jaar geleden startte het evenement met vier dweilorkesten. Vorig jaar verwelkomde de Red River Band al het dubbele aantal deelnemers en dit jaar was de animo voor het Muziekstraatje zó groot dat tussen de Rabobank en Brownies & Downies liefst acht podia worden opgesteld. Zondag 29 mei vertolken 21 orkesten de hele middag doorlopend muziek.

Voorzitter Rudi van der Plas van de Red River Band is blij met de vele aanmeldingen voor het Muziekstraatje. ,,We hebben enkele maanden geleden een mailing rondgestuurd naar alle blaasorkesten die we kenden en waren aangenaam verrast door de respons. Wat het extra leuk maakt in mijn ogen, is dat ook enkele groepen muziekleerlingen optreden. Naast ons eigen opleidingsorkest doen ook de leerlingen van Boxtel's Harmonie en fanfare Sint-Arnoldus mee. Zij laten het publiek horen én zien hoe leuk het is om samen muziek te maken. Én dat niet alleen jeugd het kan leren, maar ook volwassenen." Als Van der Plas praat over jeugdig talent noemt hij ook Angela's Project, een popband die wordt gevormd door (oud-)leerlingen van de Angelaschool en optreedt in het clubhuis van de Red River Band: café 't Geveltje. ,,Angela's Project is heel iets anders dan een blaasorkest, maar wel heel leuk dat het mee wil doen."

Het Muziekstraatje startte in 2014 als een evenement voor dweilorkesten en blaaskapellen. ,,En die doen ook nu weer mee. Ze komen uit heel Brabant, maar ook uit onze eigen regio. Uiteraard spelen we zelf, maar daarnaast komen onder meer De Aggemarvanhuisaf Band en The Ducktownband uit Boxtel, de Beyersland Kapel uit Lennisheuvel en De Knoestjes uit Esch. Elk orkest speelt driemaal twintig minuten, steeds op een andere podium. Zo hopen we voor veel levendigheid in het centrum te zorgen", zegt Van der Plas.

VOLLE AGENDA

De organiserende eigen Red River Band bestaat inmiddels 22 jaar en telt momenteel achttien muzikanten die onder leiding staan van trompettist Johan van de Loo. ,,We hebben een volle agenda en treden graag op tijdens dweilfestivals in de de wijde omgeving. Maar ook in het eigen dorp zijn we graag van de partij. Uiteraard tijdens carnaval, maar ook bijvoorbeeld op de kerstmarkt", zegt de voorzitter van de muziekkapel.

De derde editie van het Muziekstraatje duurt zondag 29 mei van 12.00 tot 18.00 uur. Voor de kinderen wordt een springkussen opgesteld en ook kunnen zij deelnemen aan oud-Hollandse spelletjes.

OP DE FOTO'S: Kapellenfestival Muziekstraatje beleefde vorig jaar een zonovergoten editie. (Foto's: Henk van Weert).

Afbeelding