verlies tegen Schaerweijde

MEP-vrouwen groeien in tweeluik play-offs

De eerste confrontatie met de play-offs is de jonge ploeg van MEP goed bevallen. Het team heeft op tijd de goede vorm te pakken en door de overwinningen op Beuningen is het zelfvertrouwen bij de Boxtelse dames duidelijk toegenomen. Wel is het duidelijk dat overgangsklasser Schaerweijde uit Zeist van een ander kaliber is dan Beuningen. Zowel technisch als fysiek heeft Schaerweijde duidelijk meer in huis.

MEP speelde gisteravond opnieuw in een fantastische ambiance op sportpark Molenwijk tegen Schaerweijde. Hoewel de hockeybond vuurwerk en fakkels had verboden, zorgden het talrijk opgekomen publiek en de klanken van dweilorkest De FlodderbĂ´ne voor een heerlijke hockeysfeer. Coach Inge Poelmans wist dat de ploeg uit Zeist meer ervaren en fysiek sterker was en zij koos derhalve voor half court. Die tactiek bleek goed te werken. Schaerweijde drukte, maar door de ruimte kwamen er ook kansen voor MEP. En verrassend genoeg waren de Boxtelse dames op technisch vlak zeker de evenknie van de overgangsklasser. Kansen waren er aan beide zijden weinig.

In de tweede helft kwam er toch een ander Schaerweijde uit de kleedkamer. De gasten zetten MEP flink onder druk en de Boxtelse ploeg kwam er bijna niet meer uit. De vele corners defensief werden bekwaam door keepster Amber Kools gepareerd. Het spel werd harder en Schaerweijde liep tegen enkele kaarten aan. In die fase kwamen er voor Mep kansen door enkele weergaloze acties van Ivet van Schaijk. Tien minuten voor tijd viel dan toch de tegengoal. Coach Poelmans wisselde de keepster voor een veldspeelster en dat leverde ook nog enkele mogelijkheden op voor MEP. Sommige speelsters van Schaerweijde vertoonden duidelijk krampverschijnselen en snakten naar het eindsignaal. Helaas bleef de gelijkmaker voor Mep uit. Zaterdag speelt Mep de tweede wedstrijd tegen Schaerweijde. Bij verlies is het sprookje over en uit. Bij winst is er nog een beslissingswedstrijd op zondag in Boxtel. Wie weet, het smaakt duidelijk naar meer! Afslag in Zeist om 12.30 uur.

stofzuiger

Zowel Beuningen als MEP begonnen zaterdag voorzichtig en aftastend. Geleidelijk bouwde Beuningen een veldoverwicht op dat resulteerde in een zestal strafcorners. Het was vooral keepster Amber Kools die met prachtige safes MEP voor een achterstand behoedde. De Boxtelse dames hadden een technisch overwicht dat vooral in de duels tot uitdrukking kwam. Robin Nettekoven was als 'stofzuiger' op het middenveld onvermoeibaar. Vlak voor rust schoot Janneke Vissers beheerst de 0-1 binnen. In de tweede helft maakte Isis van Wilgendael na een prachtige actie de 0-2. Het verzet van Beuningen was gebroken. Vlot en soepel combinerend speelde MEP naar het eindsignaal toe. Chris Teeuwessen pikte nog haar goaltje mee (0-3) In de laatste seconde redde Beuningen door een strafcorner de eer 1-3.


Huub Coumans

De bekende Boxtelse schermvlieger is deze week opnieuw afgereisd naar Kazakhstan. Als official van de FAI, de wereldbond voor luchtsporten, is hij van 27 mei tot en met 4 mei betrokken bij het Aziatisch kampioenschap precisievliegen. Het kampioenschap wordt gehouden vanaf de in die regio bekende berg Ekpendi, gelegen bij de stad Taldykorgan. Vorig jaar was Coumans ook aanwezig bij deze titelstrijd, toen als official en piloot.