Jason van de Loo en Jasper van Esch leven zich uit op de slagwerkinstrumenten van fanfare Concordia. (Foto: Marcel Baijens).
Jason van de Loo en Jasper van Esch leven zich uit op de slagwerkinstrumenten van fanfare Concordia. (Foto: Marcel Baijens). Foto: Marcel Baijens

MUZIEKTALENTJES LATEN VAN ZICH HOREN IN 'DE SERENADE'

BeCool Meets Talent smaakt naar meer

De flitsende titel BeCool Meets Talent beloofde al veel goeds. En niet ten onrechte, zo bleek zondag in de stampvolle zaal van De Serenade in Liempde. Daar beleefde deze activiteit van fanfare Concordia haar primeur. Jonge Liempdse talenten in de leeftijd van 8 tot 18 jaar beklommen met flair het podium om, alleen of met begeleiding, het publiek met hun muzikale kwaliteiten te vermaken. Het publiek genoot, de solisten zichtbaar niet minder.

BeCool bestaat uit de twee opleidingsgroepen van Concordia. Tijdens een zoektocht naar nieuwe aansprekende activiteiten voor de jeugd ontstond het idee, om een concert te organiseren waar musicerende leeftijdsgenootjes het middelpunt vormen. Met succes, want maar liefst vijftien kinderen, voor een groot deel van buiten de fanfare, durfden die uitdaging wel aan te gaan en meldden zich aan.

En zo kon het gebeuren dat een rijke schakering aan zang en instrumenten de revue passeerde. Viool, dwarsfluit, bugel, gitaar, saxofoon, slagwerk en zelfs mondharmonica, het was allemaal te horen. Ook het niveau van de artiesten was gevarieerd, van het nog maar enkele maanden tot al vele jaren lessen hebben gevolgd.

Die variatie aan instrumenten, zang, samenspel en niveau zorgde voor een heel vermakelijke middag. ,,Ik ben hartstikke trots. Er moesten in korte tijd veel liedjes worden geleerd", zegt Daniek van Aarle van de organiserende jeugdcommissie. Ze kijkt tevreden terug op het concert. ,,Ik vond het geweldig om de jeugd zo te zien stralen op het podium. Het waren echte talenten."

Lovende woorden dus voor Jason van de Loo, Bauke Verbree, Jurre Wouters, Elise en Sterre van de Schoot, Ian van der Laan, Emma en Irene van Oijen, Esmée van Heerebeek, Julia Kroonen, Marco en Jesper van Esch, Senna Smulders, Maud Swinkels en Jelke van Oirschot en de muzikanten van BeCool Slagwerk en BeCool Blazers. Onder een luid applaus van het publiek werden zij beloond met een high five van fanfarevoorzitter Hans Vermeulen. Een tweede editie van het talentenconcert kan na zoveel enthousiasme eigenlijk niet uitblijven. Van Aarle ziet dat wel zitten. ,,Als het aan mij ligt komt er zeker een vervolg. Het was een super geweldige middag!"

FOTO ONDER: Jason van de Loo en Jasper van Esch leven zich uit op de slagwerkinstrumenten van fanfare Concordia. (Foto: Marcel Baijens).