De kiosk in Liempde krijgt een nieuwe vloer. (Foto: Gerard Schalkx).
De kiosk in Liempde krijgt een nieuwe vloer. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Vijf ideeën geselecteerd door SPPiLL

Liempdenaren stemmen over vloerdecoratie kiosk

Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) deed in februari een oproep voor het aanleveren van creatieve ideeën om de vloer van de Liempdse kiosk in het Concordiapark te restaureren. Dat leverde liefst elf reacties op. De projectgroep Liemt in Uitvoering, die vorig jaar ook verantwoordelijk was voor de restauratie van de kiosk, heeft een eerste selectie van vijf voorstellen gemaakt.

De kiosk werd in 2015 volledig gerestaureerd. Als kers op de taart wil SPPiLL de vloer op een speciale manier decoreren. Uit alle ingestuurde ideeën zijn vijf voorstellen gemaakt. Hierbij is er onder meer gelet op de praktische uitvoerbaarheid, de vraag of het idee de aantrekkingskracht van Liempde en de kiosk vergroot, maar ook in hoeverre het past bij de landelijke en monumentale stijl. De vijf ideeën staan uitgebreid beschreven op www.sppill.nl onder het kopje 'vloerdecoratie kiosk' en iedereen kan vanaf nu zijn stem uitbrengen door voor 16 juni te e-mailen naar info@sppill.nl.

De voorstellen

Het eerste voorstel werd ingestuurd door Leo de Beer. Hij bedacht een vloerschildering in de vorm van het spel ganzenbord. De schildering bevat tekeningen, foto's of afbeeldingen die een link hebben met Liempde.

Leo Huijbers, Mark Verhoeven en Anja Versteden bedachten een vloerschildering óf mozaïek in de vorm van een windwijzer zoals die ook op een kompas weergegeven is. De pijlen komen in de buitenrand met binnenin een plattegrond van Liempde en de verschillende buurtschappen. Het midden wordt gevormd door het wapen van Liempde.

Ook Wildie Voets stuurde haar idee in. Zij ziet de kiosk voor zich met een vloerdecoratie in de vorm van een plattegrond met daarop een aantal Liempdse monumenten. Ook dit kan zowel in de vorm van een vloerschildering als in mozaïek. Wordt het mozaïek? Dan probeert SPPiLL, naar een idee van Anja Versteden, zo veel mogelijk gebruik te maken van kapotte tegeltjes uit oude Liempdse panden.

Uitvoering

Het ontwerp met de meeste stemmen wordt, indien kosten- en uitvoeringstechnisch mogelijk, tot uitvoering gebracht. De monumentencommissie moet haar fiat geven aan het ontwerp.

Gemonde

Zomerconcert

Muziekvereniging Sint-Lambertus verzorgt zaterdag 11 juni vanaf 19.30 uur een zomerconcert in de kiosk aan de Dorpstraat in Gemonde. Onder de titel 'Concerto Latina' worden tal van Zuid-Amerikaans getinte nummers gespeeld die uitnodigen voor een dansje. Tijdens het gratis toegankelijke concert zijn zomerse hapjes en drankjes verkrijgbaar.