De samenwerking tussen Zorgzaam Boxtel en stichting Brabants Centrum is officieel een feit. Toine van der Pol (links) en Henk van der Zee zetten hun handtekening.
De samenwerking tussen Zorgzaam Boxtel en stichting Brabants Centrum is officieel een feit. Toine van der Pol (links) en Henk van der Zee zetten hun handtekening. Foto: Henk van der Zee

TROUW TEAM IN BOXTELSE OPTIEK

Een eeuw optiekervaring
bij Joop van den Borne

Joop van den Borne Optiek aan de Markt in Boxtel beschikt al vele jaren over ruim ervaren medewerkers. Begin deze maand was Corry Pastoor veertig jaar werkzaam bij de opticien en daarmee heeft het bedrijf – samen met de andere medewerkers – meer dan honderd jaar ervaring in huis.

Bij Joop van den Borne Optiek werken naast jubilaris Pastoor ook Marc Staring, Lidewij van der Klink, Christine van Wijck en Stefan Walschots.

AL 45 JAAR

De geschiedenis van de zaak voert 45 jaar terug en is een begrip aan de Markt. Klanten kunnen er terecht voor merkmonturen, zonnebrillen en ook contactlenzen.

OP DE FOTO: Het team van Joop van den Borne Optiek tijdens het jubileumfeest van Corry Pastoor. Van links naar rechts: Marc Staring, Lidewij van der Klink, Christine van Wijck, Stefan Walschots en Corry Pastoor. (Foto: Joop van den Borne Optiek).


Brabants Centrum voortaan partner van Zorgzaam Boxtel

Om oplossingen te bieden aan problemen die ontstaan door inkrimping van het zorgbudget in Nederland, is twee jaar geleden Zorgzaam Boxtel opgericht. Bestuurder Toine van der Pol van zorgorganisatie Cello zette namens Zorgzaam Boxtel gisteren, samen met directeur Henk van der Zee van stichting Brabants Centrum (uitgever van deze krant), een handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst tussen de twee partijen voor de lancering van Naastebuur.nl.

Het eerste wapenfeit van Zorgzaam Boxtel is de website Naastebuur.nl, een platform voor wijkbewoners, dat na de zomervakantie officieel gelanceerd wordt. Projectleider Ron van de Ven zei het vorige week treffend: ,,Beide organisaties hebben dezelfde uitgangspunten. Brabants Centrum is een stichting zonder winstoogmerk en heeft een maatschappelijk doel: de lokale gemeenschap stimuleren. Dat geldt ook voor Zorgzaam Boxtel."

Van der Pol is in zijn nopjes met de samenwerking. ,,We zoeken allerlei wegen om ons doel te behalen, de samenwerking is er daar één van. We kunnen elkaar écht versterken." Brabants Centrum werkt als mediapartner mee aan de lancering van Naastebuur.nl, Zorgzaam Boxtel sluit op haar beurt aan bij het spaarsysteem Boxtelaartjes. ,,In de toekomst hoop ik de samenwerking te intensiveren, zodat we ons gemeenschappelijke doel kunnen behalen", besloot Van der Pol.

Zorgzaam Boxtel is een samenwerkingsverband dat bestaat uit de organisaties Cello, ContourdeTwern, Vivent, woonstichting Sint-Joseph en Zorggroep Elde.

Afbeelding