Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OPLEVERING NIEUWBOUW NAAR VERWACHTING BEGIN OKTOBER

Cronenborg kruipt uit blauwe schulp...

Wooncomplex Cronenborg aan het Zusterspad in Boxtel wordt langzaam zichtbaar. De blauwe zeilen aan de steigers die het zicht op het nieuwbouwproject grotendeels ontnamen, zijn deze week verwijderd door aannemer Hendriks.

Nadat in augustus vorig jaar de eerste paal werd geslagen voor het nieuwbouwproject, bereikten de bouwvakkers begin februari het hoogste punt. Waar aanvankelijk nog werd gedacht om de dertien appartementen, vier patiowoningen én de 27 studio's voor cliënten van zorginstelling Cello in de zomer op te leveren, gaat opdrachtgever Sint-Joseph er nu van uit dat begin oktober de eerste sleutels uitgereikt kunnen worden. Vanaf volgende week kunnen belangstellende 55-plussers zich inschrijven. Voor het eerst biedt Sint-Joseph daarbij de mogelijkheid aan huurders om zich aan te melden voor zogeheten buurwoningen: mensen die daarvoor kiezen weten zich dan verzekerd dat zij familie of vrienden naast zich krijgen. Reden daarvoor kan zijn dat zij dat gezellig vinden, ze kunnen er ook voor kiezen omdat ze voor elkaar willen zorgen.

Cronenborg, dat als laatste van drie woongebouwen verrijst op de plek van het in 2009 gesloopte woonzorgcentrum Emmaus, krijgt als postadres Zusterspad, meldde Sint-Joseph deze week. Sinds twee weken heeft Cronenborg ook een eigen Facebookpagina. (Foto: Peter de Koning).